Edzőkérdés

Az oroszok szerint Hiddink megegyezett az Anzsival, ügynöke cáfol

A ruvr.ru orosz internetes portál szerint Guus Hiddink megegyezett az Anzsi Mahacskala vezetőivel, a holland szaktekintély nyolcmillió eurós évi fizetésért ül le a dagesztáni egyesület kispadjára. Menedzsere viszont tagadta a megállapodást, elmondása szerint Hiddink január közepén hoz döntést jövőjéről.

A ruvr.ru szerint a holland szaktekintély nyolcmillió eurós évi fizetésért ül le a dagesztáni egyesület kispadjára. Menedzsere szerint január közepén dönt jövőjéről.

A sovsport.ru megkereste a holland edző menedzserét, aki cáfolta a megegyezést. "Nincs igazság abban, amit írnak. Ahogy már korábban is mondtam, Guus a múlt héten elutazott Afrikába nyaralni, csak január közepén tér vissza, és hoz döntést a jövőjével kapcsolatban" - mondta Cees van Nieuwenhuizen, aki azt is határozatton cáfolta, hogy kapcsolatban lennének az Anzsival.

A 65 esztendős Hiddink érkezése már hetek óta téma az orosz és nemzetközi sportsajtóban. Gadzsi Gadzsijevet szeptember végén menesztették az Anzsi éléről, azóta Andrej Gorgyejev, Gadzsijev segítője és Roberto Carlos játékos-edzőként irányítja a csapatot. A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi hetedik helyen végzett az orosz labdarúgó-bajnokság alapszakaszában, így utolsóelőttiként kvalifikálta magát a nyolccsapatos rájátszásba, ahol az első két fordulóban egy győzelmet és egy döntetlent ért el.

Szulejman Kerimov tulajdonos a jövő évnek már egy nagynevű, elismert edzővel szeretne nekivágni, a hírek szerint José Mourinhót 25 milliós gázsival csábította, de a Real Madrid trénere kikosarazta az orosz mágnást. Azóta Fabio Capello és Rafael Benítez neve is felmerült lehetséges szakvezetőként.

Hiddink 2010-2011-ben a török válogatott szövetségi kapitánya volt, de nem sikerült kijuttatnia a Félholdasokat a 2012-es Európa-bajnokságra, ezután a török szövetség nem hosszabbította meg szerződését.