Kerékpár

Mencsov is a Katyusában folytatja

  • VNA

Oscar Freire után újabb nagy halat fogott ki a Katyusa kerékpáros csapata, amely jövőre a rutinos Gyenyisz Mencsovot is soraiban tudhatja.

A Katyusa Pro Tour csapata folytatja a nagybevásárlást és nagyra törő terveinek megvalósításához újabb sztárt sikerült megszereznie. Jövőre ugyanis az ő színeikben láthatjuk versenyezni a Giro d’Italia és Vuelta győztes Gyenyisz Mencsovot. Az egykori német sprinter, Erik Zabel által tanácsadóként segített orosz csapat hétfőn adta hírül Mencsov érkezését. „Nagyon boldog vagyok, hogy Mencsov a Katyusánál folytatja. Az ő szerepvállalása része annak a projektnek, amellyel az orosz kerékpársport globális szerepét akarjuk hangsúlyozni” - hangoztatta Igor Makarov, az orosz kerékpáros szövetség elnöke.

Mencsov is csapatot váltott, jövőre a katyusa színeiben kerekezik majd
A 33 esztendős orosz kerekes 2009-ben nyerte meg az olasz körversenyt, azt megelőzően pedig (2005-ben és 2007-ben) a háromhetes spanyol körversenyen is a legjobb lett.  Az idei Touron csak orosz kerekesekkel induló Katyusa októberben a háromszoros világbajnok Oscar Freirét is megszerezte, ráadásul jövőre a Gerolsteiner egykori főnöke, Hans-Michael Holczer lesz a csapat menedzsere, aki egyes hírek szerint 18 millió eurós költségvetést kap arra, hogy az orosz kerékpárosokat visszavezesse a sikerek útjára.