Felkészülés

Moszkvában aratott bravúros győzelmet a Ferencváros

Az Aalesund elleni Európa Liga-selejtező előtt a zöld-fehérek a Lokomotiv Moszkvát verték meg 1-0-ra idegenben.

Rósa Dénes keményen harcolt az oroszokkal - Fotó: ftc.hu

A Lokomotiv Moszkva meghívására Moszkvában játszott a Ferencváros felkészülési mérkőzést. Az első félidőben a hazaiak játszottak jobban, több helyzetet dolgoztak ki, a Ferencváros inkább a kontratámadásokra helyezte a hangsúlyt. A szünetben a Lokomotiv honlapja szerint hatot cserélt Prukner László, a győztes gólt azonban Rósa Dénes szerezte meg büntetőből, amit egy kezezés után ítéltek meg.

Bár az oroszok a hajrában mindent megtettek az egyenlítésért, a Ferencváros jól védekezett és bravúros győzelmet aratott Moskvában. A zöld-fehérek következő fellépése az Aalesund elleni Európa Liga-selejtező lesz.

Lokomotiv Moszkva (orosz)–Ferencváros 0–1 (0–0)

Lokomotiv Moszkva: Guilherme – Burlak, J. Durica, Siskin, Janbajev – Glusakov, Loszkov, Ignatjev, Ozdojev – Gatagov, Fall. Csere: Filcov (kapus), Ilic, Da Costa, A. Ivanov, Ibricic, Torbinszkij, S. Ivanov, Szicsev, Maicon

Ferencváros: Ranilovic – Csizmadia, Otten, Grúz, Junior – Maróti – Andrezinho, Rósa, Józsi – Oláh, Somalia. Csere: Jova, Abdi, Pölöskey, Sváb, Fülöp, Rodenbücher, Balog, Felipe Felix, Morales.

Gólszerző: Rósa (67. – 11-esből)