Serie A

Az olasz futballrajt is csúszhat, sztrájkolnak a játékosok

  • MTI

A spanyolhoz hasonlóan az olasz labdarúgó-bajnokság rajtja is csúszhat, a futballisták ugyanis azzal fenyegetőznek, hogy ha a liga nem írja alá az új kollektív szerződést, akkor a Serie A hétvégén esedékes nyitófordulójában nem lépnek pályára.

A spanyolhoz hasonlóan az olasz labdarúgó-bajnokság rajtja is csúszhat

"Ha aláírják a megállapodást, akkor játszunk, ha nem, akkor otthon maradunk" - mondta hétfőn Damiano Tommasi, a profi játékosok szakszervezetének (AIC) vezetője, aki hozzátette, ebben mind a húsz élvonalbeli együttes labdarúgói egyetértenek.
   
A Serie A húsz csapatkapitánya és AIC-képviselője már korábban aláírta a megállapodást, és az AIC már akkor közölte: amíg ez a liga részéről is meg nem történik, addig a futballisták nem hajlandóak pályára lépni.
   
A tavaly lejárt szerződés körüli vita során az elmúlt évadban a játékosok kétszer is kilátásba helyezték a sztrájkot, de akkor a tárgyalások eredményre vezettek. A liga többek között azt szeretné elérni, hogy a futballisták akaratuk ellenére is eladhatók legyenek, illetve hogy a "kiselejtezett" játékosokat ki lehessen zárni az edzésekről. Az AIC hallani sem akar ezekről a tervekről.
   
A Primera División, a spanyol bajnokság eredetileg múlt szombatra kiírt rajtja hasonló okból maradt el.