EURO 2012

Az m1-en lesznek láthatóak a kontinenstorna mérkőzései

  • MTI

A közmédia nyerte el a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság közvetítési jogát.

"Hivatalos, aláírt szerződés ugyan még nincs a kezünkben, de arról értesültünk az európai szövetségtől, hogy az MTVA pályázata nyerte el Magyarországon a jövő évi futball Eb közvetítési jogát, így a közmédia sugározhatja a mérkőzéseket" - mondta szombaton az MTI érdeklődésére Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója, aki hozzátette, az még nem eldöntött, melyik csatornán kerülnek képernyőre a találkozók, de kézenfekvőnek tűnik, hogy az m1 legyen ez. Kiemelte, a közmédia 1976 óta sugározza a futball Eb-t, s örömét fejezte ki, hogy ez a sorozat most sem szakad meg.

Tájékoztatása szerint az Eb 31 meccséből 27-et sugároz élőben a közmédia. A torna négy csoportjának utolsó, harmadik fordulójában egy időben zajló két találkozóból az egyiket, azaz szám szerint összesen négyet a Chellomedia csatornái (Sport Televízió) tűzhetik műsorukra. Az MTVA sportközvetítések tekintetében stratégiai partnere, a Sport TV egyúttal korlátlan ismétlési jogot is szerzett.

"A kiemelt sportközvetítések, mint a magyar válogatott Eb-selejtezői, vagy Klicsko profi ökölvívó világbajnoki címmeccse nézettségi csúcsokat döntöttek, s ebbe a stratégiába illeszkedik az Eb közvetítési jogának elnyerése is" - hangsúlyozta Szabó László. "Külön öröm, hogy a magyar válogatott még versenyben van a részvételért, s az m1 élőben közvetíti október 11-én a Finnország elleni utolsó selejtezőmérkőzést, amely akár sorsdöntő jelentőségű lehet a csoport második, pótselejtezőt érő helyének megszerzésében".