Átigazolás

Ronaldo elfogadja a Manchester City ajánlatát?

A Sunday Mirror szerint Cristiano Ronaldo nem zárkózik el a Manchesterbe Citybe való igazolástól. A Real Madrid sztárja a klubváltást heti 400 ezer fontos fizetéshez köti!

Manszúr sejknek semmi sem túl drága, ha Ronaldóról van szó A vasárnapi bulvárlap a portugál aranylabdás közeli barátaira hivatkozva kürtölte világgá a hírt. Az újság szerint a Manchester City tulajdonosa, az Abu-Dzabi-i királyi család tagja, Manszúr sejk kapcsolatba lépett Ronaldóval, aki döbbenetes kívánságlistát állított össze. E szerint a támadó heti 400 ezer fontos (évi 20.8 millió) fizetést, a 7-es számú mezt és a csapatkapitányi karszalagot követeli, továbbá garanciát arra, hogy mindig ő lesz a klub legjobban fizetett játékosa.

A sejk állítólag kész eleget tenni a kéréseknek, és a Real Madridnak is leszurkolná a körülbelül 155 milliós vételárat. Becslések szerint Manszúr sejk személyes vagyona 20 milliárd font, családjáé pedig 600 milliárd...

"Cristiano kapcsolatban áll egy harmadik személlyel. Azt mondta, hogy nagyon hízelgő az ajánlat, és hajlandó távozni Madridból" - idézett a lap egy "közeli forrást", aki azt is hozzátette, hogy a játékost meghívták Abu Dzabiba is személyes egyeztetésre. A Sunday Mirror pedig azzal indokolja a klubváltást, hogy Ronaldo mára teljesen kiábrándult José Mourinhónak, a Real vezetőedzőjének taktikai elképzeléseiből, megkeseredett attól, hogy állandóan csak a rivális Barcelona mögött loholnak, és két év alatt mindössze csak egy Spanyol Kupa-sikerben volt része a blancókkal.

Nos, a zajos sikerek valóban elkerülték az utóbbi években a Real Madridot, de Ronaldo így is elképesztő szezont zárt legutóbb: 40 (avagy 41) gólt szerzett a világ egyik legerősebb bajnokságában, az összes sorozatot tekintve 53-ig jutott.