Férfi kézilabda-vb

A főszereplők értékelése a magyar-német után

  • MTI

Mocsai Lajos büszke a csapatára, a német kapitány szerint fontos pillanatokban nem tudtak összpontosíteni, Perez pedig már a spanyolokra gondol.

Mocsai Lajos a magyar szövetségi kapitány:

"Büszke vagyok a csapatra, amely a legjobb teljesítményt nyújtotta, amióta itt vagyunk a vb-n. A meccs előtt az volt a kérdés, hogy Perezzel vagy nélküle. Az átlövő beállításával több variációs lehetőségünk nyílt. Az elején azért álltunk fel három átlövővel, mert a németek az izlandiakat már a találkozó elején szétfutották, és nagy előnyt gyűjtöttek össze. A védekezés is összeállt, Fazekas pedig szenzációsan védett. A taktika, amit kidolgoztuk, működött, szinte végig uraltuk a meccset. Igazi csapatmunka volt. Amennyiben Gál nem tudja vállalni a játékot, akkor Gulyás visszajön a keretbe, hiszen van még egy cserére lehetőségünk."

Heiner Brand, a németek szövetségi kapitánya:

"Természetesen nagyon csalódott vagyok, főleg azok után, hogy nyertünk Izland ellen. Nagy lehetőséget szalasztottunk el. A fontos pillanatokban nem tudtunk megfelelően összpontosítani, és támadásban legyengültünk. A védekezésünk nem volt rossz, de ezúttal ez kevésnek bizonyult."

Perez Carlos a magyar válogatott játékosa:

"Örülök, hogy végre játszottam. Csak így tovább, mert kedden még fontosabb meccs vár ránk."

Ilyés Ferenc a magyar csapat átlövője:

"Nagyon örülök a győzelemnek, egy nagy vereség után tudtunk talpra állni már másodszor a tornán. Bízom benne, hogy a spanyolok ellen hasonló jó felfogásban és hatékonysággal játszunk majd."