Újpest

Ez egy rémálom volt, a Mattersburg alattomosan játszott - Mészöly Géza

Az újpestiek vezetőedzője szerint az osztrák csapat durva és alattomos játékot produkált. Kabát és Balajti állapota nem súlyos, Barczi Dávid sérülésének komolysága az orvosi vizsgálatok után derül csak ki.

Mészölgy Géza
Mit arról korábban írtunk, az Újpest csapata felkészülési mérkőzésen 3-0-ás vereséget szenvedett Sopronban az osztrák Mattersburg együttesétől. A találkozón megsérült három újpesti játékos is, Kabát Pétert, Balajti Ádámot és Barcz Dávidot le kellett cserélnie Mészöly Géza vezetőedzőnek, aki igen dühös a történtek miatt.

"Rémálom volt ez a mérkőzés az első húsz percben történt sérülések miatt - idézi a trénert az újpestfc.hu, aki szerint az osztrák csapat nem volt megfelelő partner a felkészüléshez. " A Mattersburg nagyon-nagyon durva, alattomos ellenfél volt, nem is futball volt ez, hanem ütközet. Egykori védőként nem a kemény játék ellen vagyok, hanem a durvaságot utasítom el."

A Sopronban megrendezett találkozón a lila-fehérek közül hárman is megsérültek, de Kabát és Balajti Ádám állapota napokon belül javulhat, kérdéses viszont Barczi Dávid felépülése.

"Kabát a hazaúton már jobban érezte magát, őt azért kellett lehozni, mert nem számított arra, hogy a labda fejen találja, ráadásul az ütést a halántékára kapta. Balajti Ádámot letarolták, nagyon fáj a lábközép-csontja, valószínűleg néhány napot kell kihagynia. Barczi Dávidért viszont izgulhatunk… Miután felöklelték a levegőben, rosszul esett, aminek következtében a bokáját és a térdét is fájlalta. Ő nem is velünk, hanem autóval utazott haza, hogy minél gyorsabban megvizsgálhassák az Árpád kórházban."