Barcelona

Minden nap megfordul a fejemben, hogy holnap elmegyek - Guardiola

A Barcelona sikeredzője, Josep Guardiola elmondta, hogy miért egyéves szerződéseket köt klubjával, és miért nem lenne meglepő, ha Katarba menne. A tréner arról is beszélt, hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy távozzon a gránátvörös-kékektől.

Hosszabb interjút közölt Josep Guardiolával a Sport című spanyol lap. Ebben a katalánok sikeredzője több érdekes témát is érint, többek között azt, hogy miért nem hajlandó hosszú távú szerződést kötni a klubbal.

"Mindennap megfordul a fejemben, hogy holnap elmegyek.Mindig szem előtt kell tartani azt, hogy ha úgy adódik, már holnap távozni tudjak. A jövőben is szabadon dönthetek a sorsomról, ha hosszú távú szerződésed van, meg van a veszélye annak, hogy elveszted a lelkesedésed a munkád iránt. A legnagyobb gazdagság véleményem szerint az, ha azt csinálhatod, amit igazán szeretsz" - mondta a Barcelona vezetőedzője.

Josep Guardiola gondol a távozásra - Fotó: AFP

A 40 éves szakember minden évben egyéves szerződést köt a katalánokkal. A Marca korábban arról írt, hogy az edző jövőre távozik a katalán csapattól, aztán egy év pihenő után, 2013-ban átveszi a katari labdarúgó-válogatott irányítását.

"Nézzük csak meg, Javier Clemente spanyol kapitány volt, bajnoki címet nyert, majd iráni szövetségi kapitány lett. Camacho a Real Madrid trénere volt, bajnoki címeket nyert, szintén spanyol kapitány volt, most pedig Kínában dolgozik 200 millió dolláros fizetésért. Ezt nem pejoratív jelleggel mondom, pont ellenkezőleg. Szóval a helyzet nem olyan egyszerű, ahogy azt hiszik" - jegyezte meg az egykori remek középpályás.

A katalán szakembernek fogalma sincs, mit hoz a jövő, szerinte minden rajta és a játékosok kapcsolatán múlik.

"Fogalmam sincs a jövőről. Ha még szeretnek és akarnak, akkor maradok. Profi vagyok, minden döntésem a történéseken múlik. Ha egy nap már nem fogadnak el a játékosaim, vagy én nem fogadom el őket, akkor keresek másokat, akikkel meg tudom valósítani a terveimet. Végülis a legváratlanabb dolgok is megtörténhetnek" - vélekedett Guardiola.

A 40 éves szakember 2008-ban ült le egykori csapata kispadjára, azóta zsinórban három spanyol bajnokságot, két-két spanyol kupát, Bajnokok Ligáját, Spanyol- és Európai Szuperkupát, valamint egy klubvilágbajnokságot nyert irányításával a Barcelona.