Átigazolás

Allegri a Milanhoz vinné Schweinsteigert vagy Montolivót

Montolivo ügynöke szerint nem fog összejönni a tranzakció

A Corriere dello Sport értesülései szerint Massimo Allegri, a Milan vezetőedzője találkozott Riccardo Montolivóval, a Fiorentina olasz válogatott középpályásával, hogy a játékos átigazolásáról tárgyaljanak. A piros-feketék elsőszámú kiszemeltje ugyan Bastian Schweinsteiger a középpályára, de valószínű, hogy a Bayern München túl sokat fog kérni a német válogatott játékosért.

A Milannál áradoznak Schweinsteigerről, akit a jövő emberének tartanak. Azonban a játékost 2016-ig szerződés köti a Bayern Münchenhez, és ennek megfelelően borsos összeget kérnek érte. Helyette szerezhetik meg a piros-feketék Riccardo Montolivót, akivel Massimo Allegri Caprin találkozott.

Riccardo Montolivo az olasz labdarúgó-válogatottban 2011 júniusában

Az olasz válogatott középpályás - akit a gödörben lévő nemzeti csapat egyik lehetséges megmentőjének tartanak - állítólag nincs túl jó viszonyban a Fiorentinát birtokló Della Valle családdal (a Fiorentinánál ilyesmi előfordul, Mutu, Gilardino és Boruc sorsa is bizonytalan), és egyébként is egy igazán nagy, Bajnokok Ligájában szereplő klubba vágyik.

Ügynöke szerint azonban nehéz lesz kivitelezni ezt a tranzakciót: "Sokan érdeklődnek Riccardo után, elsősorban Olaszországból. Dolgozom azon, hogy a lehető legjobb helyre kerüljön, de az, hogy a Milanhoz igazol, majdnem lehetetlennek tűnik. A két klub ugyanis nincs túl jó viszonyban egymással" - nyilatkozta Giovanni Branchini.

A 26 éves Montolivo az Atalantában nevelkedett, majd 2005-ben igazolt a Fiorentinához. Az olasz válogatottban 2007-ben debütált, és eddig 24-szer lépett pályára.