Olimpia 2012

Már a megnyitóra toborozzák az önkénteseket

  • VNA

A londoni olimpia szervezői augusztus közepén elkezdték az önkéntesek toborzását a jövő júliusi megnyitó ünnepségre.

A londoni olimpiára jelentekező önkéntesek a szervezőkkel

Nem lesz könnyű feladatuk azon személyeknek, akik a 2012-es londoni olimpia megnyitóünnepségének sikeréért felelnek. A kis túlzással a fél világ által várt eseményt ugyanis több százmillió szempár kíséri majd figyelemmel, így nem kell külön hangsúlyozni, hogy milyen feladat vár azon - közel tízezer - önkéntesekre is, akik részt vállalhatnak a megnyitó előadásában. A Gettómilliomos című Oscar-díjas film rendezője, Danny Boyle által tervezett ceremónián a korábbi olimpiákhoz hasonlóan nagyrészt most sem fizetett színészek, hanem önkéntesek ezrei vállalnak majd fontos szerepet.

A jelentkezőket a közelmúltban kezdte el toborozni a londoni szervezőbizottság, akik a megnyitóra (és a most még kisebb fontossággal bíró záróünnepségre) táncos, zenés performanszokat tanulnak majd be. Az alábbi linken jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a novemberi és decemberi hétvégi válogatások közül két vagy három alkalommal részt tudnak venni, majd pedig jövő májustól kezdődően a rendszeres próbákra is el tudnak szabadulni. A megnyitó előtt jön az intenzív hajrá, ahol három héten keresztül folyamatosan zajlanak majd a próbák a London keleti részén található Olimpiai Stadionban.

„A jelentkezőknek nem szükséges rendelkezniük korábbi előadóművészi tapasztalattal. Bőven elég, ha lelkesek és pozitív személyiséggel rendelkeznek, emellett pedig eléggé energikusak és akaratosak ahhoz, hogy egy stadionnyi ember előtt képesek legyenek részt venni az előadásban” - beszélt a követelményekről Bill Morris, a londoni szervezőbizottság ceremóniákért felelős vezetője. A pályázóknak 2012. március elejéig be kell tölteniük a 18. életévüket, a jelentkezési határidő pedig: 2011. augusztus 31. A szervezőbizottság fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben több mint 15.000-en jelentkeznek szereplőnek, akkor számítógépes sorsolással határozza meg azok körét, akiket behív meghallgatásra.