Női kézilabda válogatott

Állítólag fúrják Mátéfit, Pálinger szerint viszont mögötte állnak

  • MTI

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége és szakmai vezetése továbbra is töretlenül bízik Mátéfi Eszter szövetségi kapitányban, programjában és a stábjában, valamint minden támogatást megad az általa irányított női válogatottnak - közölte honlapján csütörtökön délután a szervezet.

A közlemény kiemeli, hogy miután értesültek a csütörtökön megjelent írásokról, amelyek azt sugallják, hogy a magyar női kézilabda-válogatott egyes játékosainak bizalma elveszett Mátéfi iránt, ellenőrizték a megjelent nyilatkozatokat és konzultáltak az ügyben több érintettel – köztük a férfiak szövetségi kapitányával, Mocsai Lajossal, illetve a női válogatott játékosaival, csapatkapitányával. Ezek után - ahogy az MKSZ fogalmaz - arra a megállapításra jutottak, hogy a különböző írások negatív következtetései nem fedik a valóságot.

A csapatkapitány, Pálinger Katalin a következő nyilatkozatot tette: "A megjelent állításoktól a magam és valamennyi válogatott társam nevében teljes mértékben elhatárolódom. Nehezemre esik megérteni, kinek lehet érdeke a létfontosságú világbajnoki selejtezők előtt zavart kelteni a csapaton belül, de egyértelműen kijelenthetem, hogy a válogatott játékosok mindannyian Mátéfi Eszter szövetségi kapitány mögött állnak, akinek személyét és szakmai hozzáértését maximálisan elfogadjuk. Hiszünk benne, hogy Mátéfi Eszter vezetésével egységes csapat lép majd pályára a németek elleni kulcsfontosságú meccseken és hiszünk a győzelemben."

A kézi.hu internetes szaklap csütörtökön írt arról, hogy Mocsait a női válogatott néhány játékosa megkereste: Mátéfi helyett irányítsa ő az együttest. Az MTI-nek nyilatkozva a szakember azt mondta: valóban megkereste néhány játékos, hogy lenne-e a kapitány, de ez a megkeresés még decemberben, a csalódást keltő Eb után történt, és szó sincs arról, hogy átvenné a sorsdöntő világbajnoki selejtező előtt álló női csapat irányítását.