NB I

Nem ez az első eset, hogy a ZTE-től megkerestek - Prukner László

Ezen a héten még Szabó Imre irányítja az edzéseket Zalaegerszegen, Prukner László hétfőtől veszi át a csapatot.

Prukner László megérkezett Zalaegerszegre - Fotó: Zalai Hírlap

Csütörtök délelőtt még Szabó Imre és Preisinger Sándor vezette a ZTE edzését a stadionban, az új tréner, Prukner László és Nagy Ferenc, a klub elnöke pedig az alapvonal mellől nézte a foglalkozást.

"Mindenben megegyeztünk, és hétfőn szentesíteni fogjuk az egy plusz két éves szerződést - mondta az elnök.

Hozzátette, a távozó Csank Jánossal már sikerült megállapodniuk, a másodedző Vass Lászlóval még nem.

"Ezen a héten még Szabó Imre irányítja az edzéseket, Preisinger Sándor pedig segít neki. A jövő héten hivatalosan bejelentjük majd azt is, kik dolgoznak Prukner László keze alatt."

 Augusztus 31-én, az átigazolási időszak utolsó napján nagy mozgás zajlott le a keretben is.

"Az utolsó pillanatban leigazoltuk a Videotontól két évre a 28 éves bal oldali védőt, Hidvégi Sándort - kezdte részletezni Nagy Ferenc. - Ugyancsak Fehérvárról érkezett - egy évre kölcsönbe - a 23 éves középpályás, Szakály Dénes. Az utolsó pillanatban sikerült közös nevezőre jutnunk a kaposváriakkal is, így visszatér hozzánk Máté Péter. Elviekben még egy játékos érkezhet: kapcsolatban állunk spanyol labdarúgókkal, s közülük egynek jó esélye van, hogy Egerszegen folytassa pályafutását. A napokban ez a kérdés is eldől. Szerdán Horváth Andrással szerződést bontottunk, s a válogatottat is megjárt középpályás még aznap aláírt a Haladáshoz. Fiataljaink közül pedig többen kölcsönben, más együtteseknél futballoznak majd. Vannak, akik azért, mert az NB III-at már kinőtték, mások viszont még nem jutnának elég lehetőséghez ott. Az ő érdekük is az, hogy minél többet játszanak, hisz´ így lehet töretlen a fejlődésük.

Prukner László, a csapat új szakmai vezetője elmondta, nem először keresték Zalából.

"Komoly kihívásnak tekintem a szerepvállalást - kezdte a Ferencvárostól nemrég távozó tréner a Zalai Hírlapnak. - Nem ez az első eset, hogy a ZTE-től megkerestek, ezt nagy megtiszteltetésnek tartom. Az elnök úrral több napon át egyeztettünk. Arra is kíváncsi vagyok, milyen állapotban van a csapat, igyekszem minden szempontból gyorsan feltérképezni az együttest, és megtalálni azokat a pozitívumokat, amelyekre építeni lehet. Hangsúlyozni szeretném: Csank mesternek nagy tisztelője vagyok, az együttest illetően pedig bízom benne, hogy előre tudunk lépni. Azért jöttem Egerszegre, hogy sikeres csapatot alakítsunk ki. Elviekben a legfontosabb dolgokban megegyeztünk, úgy gondolom, rendkívüli eseménynek kellene történnie ahhoz, hogy hétfőn ne legyen végleges megállapodás. Aznap délután már én vezetem majd a kék-fehérek edzését."