Sportfogadás

A Bundesliga-tippverseny izgalmai tovább fokozódnak

A Bundesliga a hétvégén a 11. fordulóval folytatódik, az Eurosport és a hathárom.hu közös tippjátéka pedig a harmadik köréhez érkezett. Hogy mit vár a két szerkesztőség a hétvégén, és hogyan alakul az Eurosportnál az egyéni tippverseny, Székely Dávid írásából megtudhatjátok.

Két fordulót követően a szerkesztőségek közötti versenyt sajnos az Eurosport kommentátorai vezetik, azonban bízunk benne, hogy eljött a mi időnk, és sikerül jobban tippelni a Bundesliga-meccsekre a 11. fordulóban, mint az eddigiek során. Az Eurosportnál magabiztosak - talán túlzottan is - , mi abban bízhatunk, hogy az egyéni versenyükben elpazarolják energiáikat, így a csapatversenyre kevésbé koncentrálnak, és elkaphatjuk őket. Székely Dávid, az Eurosport kommentátora részletesen beavat bennünket a náluk folyó ádáz küzdelembe:

"Vasárnap este lógó orral vettem tudomásul, hogy még lejjebb csúsztam a házi tabellánkon. Immáron Tamás (Vásárhelyi Tamás) is megelőz, még ha csak egyetlen ponttal is. A helyzetemet azonban merőben rontja, hogy a sífutás magyarországi legnagyobb szerelmese az első fordulóban lemaradt a tippelésről - akkor, azon az augusztusi hétvégén még minden szép és jó volt, például egy ötpontos fordulóval nyitottam-, vagyis a játéknaponként átlagban megszerzett pontok terén még gyengébb vagyok X-mesternél. E frappáns becenév onnan származik, hogy a múlt héten négy döntetlent tippelt, és kettő be is jött, nagyrészt ezzel nyerte meg a fordulót, több helyes megérzése volt, mint az Eurosport szerkesztőségének.

Pedig jó lenne megállítani a zuhanást… Itt van például Buzás Gábor, aki az első két fordulót hagyta ki, és egyetlen tippel van lemaradva tőlem. A snooker egyik legnagyobb hazai kedvelője a futballt is nyomon követi, 2008-ban például a németek egyik Európa-bajnoki mérkőzése közben kaptam tőle sms-t a „Dávid, mi lesz így, hol van Schweni?”- kérdéssel. De hiába válaszoltam neki akkor kedvesen, a múlt tovaszállt, így kedd reggel a csatolt tippjei mellé a „Dávid, reszkess!”- üzenet érkezett… Nem tehettem mást, kicsit komolyabban vettem a játékot - vajon ez még a helyes kifejezés arra a versenyfutásra, amely a nyilvánosság bevonásával lassan ökölharccá fajul? -, és először kezdtem el tanulmányozni az aktuális formákat, a hazai pályán vagy éppen vendégségben elért eredményeket.

Nem kell ilyen eszközökhöz folyamodnia a tabellát magasan vezető Hajdú Pistinek. Ő ugyanis akkora előnnyel vezet, hogy néhány tippnél már a meglepetést is bekalkulálhatja. A Freiburg péntek esti sikerét a Leverkusen ellen például csak ezért játszotta meg. De ne felejtsük el az örök igazságot: egy bajnokságot sosem lehet ősszel megnyerni, maximum elveszíteni…

Minden esetre a hét általunk legbiztosabbnak vélt tippje a Bayern München hazai győzelme a Nürnberg felett. Mind a kilencen 1-est írtunk be. Két eredményben vagyunk nagyon bizonytalanok: egyrészt a szombat délutáni Stuttgart-Dortmund meccsében, ahol Hajnal Tamáson is múlik, kinek a megérzése jön be, míg reményeink szerint Stieber Zoltán is lehetőséget kap a másik necces rangadón, a bombaformájától messze lévő két gárda, a Mainz és a Werder összecsapásán.

Ami a hathárommal közös tippjátékunkat illeti, riválisunk számára sorsdöntő hét következik. Amennyiben ezúttal is felülmúljuk, gyanítom rövid időn belül komoly szükség lesz a válságstáb összehívására. Bár attól, hogy matematikailag is bebiztosítsuk a végső sikerünket, még messze vagyunk, jó úton haladunk a kiütéses siker felé. Csak nehogy leigazolják valamelyik meghatározó emberünket…

Addig is jön a Bundesliga 11. fordulója az Eurosport2-n, jobbnál jobb mérkőzésekkel. Nekem meg a rémálmok, az aggódás, mit fogok én kapni, ha vasárnap este már csak hatodik leszek…"

Bundesliga-tippjáték
11. forduló
Mérkőzés Eurosport-tipp Hathárom-tipp
Freiburg-Bayer Leverkusen 2 2
Bayern München-Nürnberg 1 1
Schalke 04-Hoffenheim 1 1
VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 2 2
Wolfsburg-Hertha Berlin 1 1
Borussia Mönchengladbach-Hannover 96 1 x
Mainz 05-Werder Bremen 2 2
1. FC Köln-Augsburg 1 1
Hamburger SV-Kaiserslautern 1 1