Alpesi sí

Kettős osztrák siker műlesiklásban

  • VNA

Marlies Schild és Kathrin Zettel révén kettős osztrák siker született az alpesi sí világbajnokság utolsó női versenyszámában.

Schild, Zettel és Pietilae-Holmner a női szlalom dobogóján - Fotó: AFP
Szombaton rendezték az alpesi sí-világbajnokság utolsó női versenyszámát, a két futamból álló műlesiklást. A verseny nagy esélyesének a szakági Világkupát vezető (és ebben a szezonban hétből öt szlalom versenyt megnyerő) Marlies Schild számított, aki az előzetes esélyeket igazolva végül magabiztosan nyerte meg pályafutása első komoly egyéni címét. Schild már az első futam után is vezetett az idén rendkívül megbízhatóan szereplő finn Tanja Poutiainen előtt. A második futamban aztán a finnek szlalom specialistája hibázott, így végül csak a – holtversenyes - hatodik helyet szerezte meg.

Az ezüstérem a 2009-ben kombinációban világbajnok, szintén osztrák Kathrin Zettelé lett, aki végül 34 századmásodperccel kapott ki honfitársnőjétől. A svéd Maria Piatilae-Holmner is örülhetett, hiszen a csapatverseny harmadik helyezése után ezúttal is bronzérmet szerzett. A hazai közönség nagy csalódására a garmischi születésű Maria Riesch többször hibázott és végül egyik legjobb számában nem tudott felállni a dobogóra. A világbajnokság női versenyeit az osztrákok dominálták, az öt egyéni versenyszámból ugyanis négyet (kettőt Görgl, egyet-egyet Fenninger és Schild révén) nyertek meg, rajtuk kívül csak a szlovén Tina Maze (óriás-műlesiklás) örülhetett aranyéremnek. Ausztria női vonalon még soha korábban nem szerepelt ennyire eredményesen az alpesi sí világbajnokságon.

A 111 induló közül csupán 51-en teljesítették mindkét szlalom futamot, köztük négy magyar versenyző is, közülük pedig Döme Zsófia érte el a legjobb eredményt, aki összesítésben a 37. helyet szerezte meg.

Női műlesiklás – végeredmény:
1. Marlies Schild (AUT) 1:45, 79
2. Kathrin Zettel (AUT) +0,34 mp
3. Maria Pietilae-Holmner (SWE) +0,65 mp
4. Maria Riesch (GER) +1,34 mp
5. Tina Maze (SLO) +1,76 mp
6. Manuela Moelgg (ITA) +1,86 mp
7. Tanja Poutiainen (FIN) +1,86 mp
..37. Döme Zsófia (HUN)
..39. Berecz Anna (HUN)
..48 Hellner Donáta (HUN)
..49 Hellner Szelina (HUN)