Átigazolás

A Juventusnál bíznak abban, hogy megszerezhetik Agüerót

A Juventus komoly erősítéseket szeretne végrehajtani a nyáron, és egyik legfontosabb kiszemeltjük az Atlético Madrid csatára, Sergio Agüero. A támadó legszívesebben a Real Madridhoz menne, de a Zebrák bíznak abban, hogy az Atlético bárkinek eladja őt - akár kevesebbért, mint a 45 millió eurós - kikiáltási ára, csak ne a városi rivális Királyi Gárdáé legyen.

José Mourinho nemrég azt mondta, nem tárgyalnak Agüeróval - a klubja hozzájárulása nélkül. Márpedig a Real Madrid és az Atlético Madrid közötti üzletek nem szoktak könnyen menni, így valószínű, hogy az argentin csatár is csak jó sok pénzért cserélhetne gazdát a spanyol fővároson belül. De Torinóban azt is elképzelhetőnek tartják, hogy nincs is akkora összeg, amiért ez megtörténhetne, inkább külföldre adják el.

Sergio Agüero az Atlético Madridban 2010-ben

Sőt, egyenesen abban bíznak, hogy a hírek szerint 45 millió eurós árból is hajlandóak lennének engedni az Atléticónal. A második számú madridi együttes korábban azt közölte, hogy a Juventus volt az egyetlen csapat, amely hivatalosan is ajánlatot tett Agüeróért, és a Zebráknál úgy sejtik, hogy ez azt jelenti, a Real esetleges érdeklődését automatikusan semmibe veszik.

A Blancókhoz ugyanakkor egyre többen csábítják a játékost, legutóbb Gonzalo Higuaín nyilatkozott az ügyben: "Ha Agüero engem kérdezne, hova igazoljon, mindenképp a Realt javasolnám neki."

Ugyanakkor lehet, hogy az ilyen nyilatkozatokkal a csatár épp saját maga alatt vágja a fát, hiszen nem tűnik valószínűnek, hogy José Mourinho őt és Karim Benzemát is megtartaná, ha meg tudná szerezni az Atlético csatárát. Mondjuk, akkor lehet, hogy a Juventus épp őrá csapna le.

A Juvéval kapcsolatos hír, hogy német sajtóértesülések szerint szinte biztos, hogy Felipe Melo, a brazil válogatott középpályása az angol Liverpoolhoz igazol. A fáma szerint 15 millió euró az ára, de bevonhatják az üzletbe Alberto Aquilanit is, aki a Vörösöknél nem sokat mutatott, és a 2010-11-es szezont kölcsönben Torinóban töltötte.