NB I

Tovább száguld a Loki: Pápán is nyertek Bódiék

Bár az első félidő után több góllal is vezethetett volna a hazai pályán játszó Lombard Pápa, a helyzeteit jobban kihasználó DVSC végül 2-0-ra nyerni tudott idegenben.

Bódi ismét remek gólt szerzett

A Lombardnál Tóth Gábor eltiltás miatt nem léphetett pályára, valamint Sander Puri és Vadims Zulevs is kisebb sérüléssel bajlódott. A legnagyobb hiányzó azonban a házi gólkirály,Goran Marics volt. A másik oldalon Adamo Coulibaly szintén eltiltás miatt, míg Varga Józseffel, Farkas II Balázzsal  és Vjatseslav Zahovaikoval sérülés miatt nem számolhatott Kondás mester.

Az utóbbi időben remek formában futballozó Kulcsár és Rezes így is csak a kispadon kapott helyet a vendégeknél. Nem kezdődött észveszejtő iramban a találkozó, a 8. percben Ferenczi lőtt 23-ról egy pattanás után, de a bal sarok elől Novakovics hárított. A csapatok támadásépítésben többször is tanácstalannak tűntek, kevés volt a mozgás a támadóknál. A következő említésre méltó esemény a 29. percben adódott: Bódi lőtt 25 méterről kapu fölé. Egy percre rá egy szép bal oldali vendégtámadás után Yannick adott be, majd Szakály elől Totadze becsúszva tudott menteni – nagy lehetőség volt. A megsérült Dlusztus András helyett Horváth Levente állt be a hazaiaknál.

A 39. percben az első félidő legnagyobb helyzete maradt ki: Egy hosszú indítást Lovrencsics szépen emelt át a rosszul kilépő kapus fölött, de az ötösön Korhut utolérte és becsúszva mentett, elképesztő bravúrral. Majd ismét a Pécsről igazolt támadó előtt adódott ziccer, de Novakovic ezúttal remekül védett. A szöglet után ismét Lovrencsics lőtt, de megint a kapuvédő állta útját. Az utolsó percben aztán a semmiből szerezte meg a vezetést a DVSC: Bódi Ádám indult meg egy jó labdával középen, Présinger szorításában betört a büntetőterületre, és hét méterről Szűcs lábai között a kapu közepébe lőtt (0-1).

Így egygólos vendégelőnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe. A fordulás után Totadze lőtt kapura, Novakovics azonban hatalmasat védett. Egy óra elteltével gyakorlatilag el is dőlt a találkozó: Totadzét labdáját szerezte meg Ramos majd remek ütemben indította Stevo Nikolicot, aki kilépett két védő között és 12 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2).

A 72. percben  Korhut fejelt rá 8 méterről egy labdát, Szűcs viszont ment a jobb felsőnél. Két percre rá Lovrencsics ment el a jobb oldalon, 15-ről lőtt is, de a kapus ezúttal is védett a jobb sarok előtt.

Így hiába akadt több helyzete és kapuralövése a hazai együttesnek, a helyzeteit jobban kihasználó DVSC nyerni tudott sorozatban hatodszor a bajnokságban.

OTP Bank Liga
5. forduló
Lombard Pápa-DVSC-TEVA 0-2 (0-1)
Gólszerző: Bódi (45.), S. Nikolic (59.)