Premier League

Mancini kedvenc ellenfelétől kapta a karácsonyi ajándékot

Az éllovas Manchester City hazai környezetben verte könnyedén a Stoke-ot szerda este az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. Roberto Mancini, a gyárvárosiak menedzsere szerint sokan már ugyanúgy tartanak tőlük, mint korábban a Manchester Unitedtől, kollégája, Tony Pulis elismerte, hogy a City sokkal jobb volt náluk.

Az éllovas Manchester City hazai környezetben verte könnyedén a Stoke-ot szerda este az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

Roberto Mancinit szinte napra pontosan két éve, 2009. december 19-én nevezeték ki a gyárvárosiak élére, csapata gólzáporos győzelemmel köszöntötte a mestert. A Stoke City már-már a kabalája az olasznak, hiszen a Fazekasok ellen dirigálta először a Cityt, két éve a Boxing Dayen, akkor Manchesterben 2-0-ra győztek, majd első trófeáját - a klubnál 35 év után az elsőt - is Tony Pulis együttese ellenében hódította el, áprilisban az FA-kupa döntőjében. Majd a májusi, 3-0-ás siker a bajnokságban a bajnoki bronzérmet és a Bajnokok Ligája-indulást jelentette a kékmezeseknek, a szerdai 3-0-val pedig 1929 után ismét a tabella élén karácsonyozik a City.

"Remélem, hogy a szurkolóinknak örömet szereztünk, ami engem illet, nem is akarok erről a helyről elmozdulni" - örvendezett Mancini a lefújás után. - A csapatok eddig mindig félve álltak ki a Manchester United ellen, hiszen sokáig ez a klub volt a legjobb Angliában, és nagyon nehéz volt ellene harcolni. Nos, most már talán tőlünk is ugyanúgy tartanak, és ez jó. Örülök annak, hogy az itt eltöltött két évem alatt nagyon sokat javult a csapat. Nem könnyű megőrizni egy egész éven keresztül a hazai veretlenségünket, és ez egy újabb lélektani előny nekünk."

Az Etihad Stadiont legutóbb 2010. december 20-án az Everton hagyta el győztesen. Hogy itt szerepelni valóban nem leányálom, azt a Stoke főnöke, Tony Pulis is megerősítette. "Csak ide kell jönni, leülni itt a vendégpadra, és mindenki megtapasztalja, milyen nehéz itt játszani. Igazi harcosok a City játékosai. Néha egész egyszerűen be kell vallani, hogy az ellenfél sokkal erősebb volt."

Manchester City-Stoke City 3-0