NB I

Az ETO Pakson sem botlott

CSertői Aurél együttese tartja a lépést a Debrecennel

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának szombat esti mérkőzésén a 100 százalékos Győr idegenben tudta legyőzni a tavalyi kiírás ezüstérmesét. Csertői Aurél csapata ezzel sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte, valamennyi találkozón egy góllal múlták felül ellenfelüket.

Fordulatos első félórát produkáltak a csapatok, helyzetek adódtak szép számmal mindkét oldalon. A Győriek elsősorban pontrúgásokból veszélyeztették Csernyánszki kapuját, míg a hazaiak Böde és Kiss révén tesztelték a Rába-parti védelmet. A játékrész hajrájában aztán Völgyi megszerezte a vezetést a vendégeknek: a Vasas ellen betalaláló Koltai készítette le lövésre a védőnek a labdát, aki irdatlan erővel mintegy 17 méterről a léc alá bombázott (0-1).

A szünetben Kis Károly vezetőedző Vayer helyett Hrekpát, Böde helyére pedig Hefflert küldte pályára, de a változtatás ellenére a folytatásban is gólképtelennek bizonyultak a hazaiak. Az ETO nevéhez fűzödtek a nagyobb lehetőségek, bár kidolgozott akciót keveset jegyezhettünk fel. A 84. percben aztán eldőlt a három pont sorsa: egy jobb oldali szögletet követően Pilibaitis fejjel tudott eredményes lenni (0-2). Ugyan a hajrában Montvai révén szépítettek a hazaiak (1-2) , de ennél többre ezen a napon nem futotta a Paks erejéből.

OTP Bank Liga 6. forduló
MVM-Paks - Győri ETO FC 1-2 (0-1)
Paks, 2200 néző V: Alvaro Garcia
Paks: Csernyánszki - Heffler, Éger, Fiola, Báló - Bartha (Montvai Tibor 75'), Sifter, Sipeki, Vayer (Hrepka Ádám 46') - Böde (Heffler Norbert 46'), Kiss Vezetőedző: Kis Károly
Győri ETO: Stevanovic - Babic, Dordevic, Fehér, Völgyi - Pilibaitis, Ji-Parana (Windecker József 68'),Trajkovic (Tokody Tibor 56') - Koltai, Aleksidze (Ahjupera Jarmo 77'), Dinjar Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Montvai (90.) ill. Völgyi(41.) Pilibaitis (84.)
sárga lap: Bartha 36', Fiola 48', Sifter 87' ill. Trajkovic 38', Dordevic 66'