La Liga

A Real után a Barca is leégett

A Real Madrid után az éllovas Barcelona is kínos vereséget szenvedett a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. körében: a katalánok Baszkföldön, a Real Sociedad otthonában kaptak ki 2-1-re. A Barca továbbra is nyolc ponttal vezet - négy fordulóval a vége előtt - a Real előtt.

Thiago Alcántara a Real Sociedad játékosainak szorításában

Primera División, 34. forduló:
Real Sociedad-Barcelona 2-1 (0-1)
Gólszerző: Ifrán (71.), Xabi Prieto (83. - tizenegyesből), illetve Thiago Alcántara (29.)

A tartalékos kezdőcsapattal felálló Barcelona a 29. percben szerezte meg a vezetést: Xavi adott forintos labdát Messinek, aki továbbtolta azt Thiago Alcántarának, az ifjú titán pedig 10 méterről a kifutó kapus felett a felsőléc segítségével a kapuba emelt (0-1). A Socieadad igyekezett, de az első félidőben nem tudta felvenni a lépést a katalánokkal, akik viszont a nyomasztó fölény ellenére nem tudtak újabb gólt szerezni.

A második játékrészben aztán lépésről lépésre zárkózott a listavezetőhöz a baszk kiscsapat, Guardiola alakulata elkényelmesedett, amire ráfázott: a 71. percben Ifrán révén kiegyenlített a hazai csapat (a két perccel azelőtt beállt támadó a kifutó Pinto fölött emelt a hálóba, 1-1).

A 82. percben Mascherano sodorta bajba csapatát: fellökte Zurutuzát, a bíró tizenegyest ítélt, Xabi Prieto pedig nem hibázott (2-1).

A lefújás előtt tekert egyet a fokozaton a Barca, Jeffrén, Afellay és Thiago is egyenlíthetett volna, de Claudio Bravo kapus mindannyiszor hárított. A Real Madrid után a Barcelona is leégett a 34. fordulóban, először fordult elő az idényben, hogy a két sztárklub ugyanazon fordulóban vereséget szenvedjen.