Spanyol Szuperkupa

Kellemes meglepetés volt a győzelem - Guardiola

A Barcelona tizedszer nyerte meg a Spanyol Szuperkupát, miután a vasárnapi, idegenbeli 2-2-es döntetlent követően szerdán saját közönsége előtt 3-2-re legyőzte a Real Madridot. A indulatokkal túlfűtött találkozó után Pep Guardiola, a katalánok vezetőedzője elmondta, hogy játékosai már-már mitikus teljesítményt nyújtottak, és a kupagyőzelem kellemes meglepetés a csapatnak, mert nem fogalmazták meg elvárásként a győzelmet.

Guardiola három év alatt tizenegyedik serlegét nyerte a Barcával

"Embertelen erőfeszítéseket tettek a játékosaim. Egyedi, időtlen, mitikus teljesítményt nyújtottak. Megtiszteltetésnek és kiváltságnak érzem, hogy egy ilyen csapat edzője lehetek" - nyilatkozta örömittasan Guardiola.

"Gratulálok a játékosoknak, megmutatták, hogy mentálisan ők a legerősebbek, nem könnyű egy ilyen rivális ellen, mint a Real Madrid, és egy ilyen intenzitású mérkőzésen győzedelmeskedni. Őszinte leszek, nem volt elvárás a kupagyőzelem, kellemes meglepetés ez a cím."

Guardiola nem ment el szó nélkül a mérkőzést beárnyékoló tömegjelenet mellett. A 94. percben Marcelo felrúgta a debütáló Fabregast, ami után természetesen elszabadult a pokol. A játékvezető azonnal pirossal jutalmazta az egész meccsen idegesnek tűnő brazil megmozdulását, de akkorra már az indulatokat nem lehetett megfékezni. "Fáj, hogy idáig fajult a helyzet. A képek önmagukért beszélnek. A magunk részéről mi mindig csak csendben szeretnénk játszani."

A 40 éves edzővel a Szuperkupa-sikerrel együtt három év alatt tizenegyedik serlegét nyerte a Barcelona, ezzel a begyűjtött címek számát tekintve Guardiola beérte a gránátvörös-kékeket 1988 és 1996 között irányító Johann Cruyffot.