Forma-1

Sergio Pérez elhagyhatta a kórházat, Montreálban már indulna

  • MTI

Elhagyhatta hétfőn a kórházat Sergio Pérez, a Forma-1-es Sauber istálló mexikói pilótája, aki a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet.

"Egy kicsit még érzem a lábamat és a nyakamat, de izomfájdalomról van szó, nincs miért aggodalmaskodnom" - idézte a Sauber közleménye a 21 éves versenyzőt, aki mindehhez hozzátette, biztos benne, hogy rajthoz áll majd a világbajnokság következő futamán, a június 12-i Kanadai Nagydíjon.

Pérez az időmérő harmadik szakaszának vége előtt két és fél perccel, az alagútból kijövet keresztbe csúszott a pályán, a szalagkorlátnak csapódott, majd onnan nagy sebességgel a szemben lévő gumifalnak ütközött kocsija oldalával. Az újonc pilótát a mentők hosszú percek alatt emelték ki az autóból, majd a kórházba szállították. A baleset miatt félbeszakadt edzést csak bő fél óra múlva tudták folytatni.

A vasárnapi versenyen Vitalij Petrov, a Renault orosz pilótája járt szerencsétlenül, ő a 72. körben összeütközött Jaime Algersuarival (Toro Rosso), majd a szalagkorlátnak csapódott. A futamot szűk fél órára félbeszakították, a 26 éves versenyzőt kiemelték az autóból és kórházba szállították.

"Komoly baleset volt, de jól vagyok" - mondta Petrov, miután az orvosok megállapították, megúszta az esetet egy kisebb bokasérüléssel. "A becsapódás után nem éreztem a lábaimat, ezért úgy gondoltam, jobb ha az orvosi csapatra bízom magam. Az eszméletemet nem vesztettem el, de komolyabb fájdalmaim voltak, amíg ki nem szedtek a roncsból."

A vasárnapi Monacói Nagydíjat a világbajnoki címvédő, a pontversenyben jelenleg is az élen álló német Sebastian Vettel (Red Bull) nyerte.