Chelsea

Ha gólvágónak születtél, az is maradsz - Ancelotti

A Chelsea olasz menedzsere nincs kétségbe esve támadói gólképtelensége miatt, de biztos benne, hogy áprilisban újra régi formájukat hozzák Torresék.

Ancelotti - Fotó: AFP

A Chelsea támadói mintha meg lennének átkozva mostanában. Bár a csapat nincs rossz formában, a gólokat rendre a középpályások vagy a védők szerzik a londoni csapatban. Ezt szemére is vetették Carlo Ancelottinak, az együttes menedzsere azonban nem aggódik a gólképtelenségük miatt.

„Négy fantasztikus csatárom van. Voltak nehéz pillanataik, mert nem találtak be túl sokszor, de biztos vagyok benne, hogy ez változni fog. Az április egy fontos időszak lesz számukra, újra gólképesek lesznek. Anelkával, Drogbával, Kalouval és Torresszel optimistán léphetünk pályára. Annak ellenére, hogy nem találtak be, a csapat fantasztikusan teljesített. Ha gólvágónak születtél, karriered végéig az is maradsz” - nyilatkozta Ancelotti.

Az olasz szakember az 50 millió fontért szerződtetett Fernando Torres gólképtelenségének sem tulajdonít nagy jelentőséget, látott már hasonlót.

„Dolgoztam együtt Pippo Inzaghival, Hernan Crespóval és Andriy Sevcsenkóval is. Az ő önbizalmuk is visszajött, és betaláltak. Ehhez csak játszani kell. Nyolc vagy kilenc meccsünk van áprilisban, nem csak 11 játékosra lesz szükségünk. Fontos a rotáció, hiszen az erőnlétet és a motivációt is figyelembe kell vennünk” - mondta az olasz mester.