Német foci

Már a szezonkezdet előtt duplázhat a Dortmund

A BVB a német Ligakupa megnyerése után szombaton a legjobb összeállításában lép pályára az örök rivális Schalke 04 ellen a Szuperkupa-döntőben.

Jürgen Klopp újabb két címet zsebelhet be a csapatával - Fotó: AFP

Még el sem kezdődött a 2011-12-es szezon, a Borussia Dortmund újabb trófeát gyűjtött be, miután szerdán a német Ligakupa döntőjében 2-0-ra verte a Hamburgot. Jürgen Klopp, a BVB sikeredzője azonban már a következő kihívásra, a Schalke 04 elleni szombati Szuperkupa-mérkőzésre összpontosít.

„Azt gondolom, hogy a Szuperkupa is a szezon bevezetése lesz, amelynek megnyerése jó hangulatot teremthet az egész idényre. A találkozót az a tény is külön érdekessé teszi, hogy Schalke 04 ellen kell pályára lépnünk. Nem barátságos mérkőzésként tekintünk a szombati találkozóra, a sérülteket leszámítva a legjobb összeállításban lépünk majd pályára, és mindent megteszünk a győzelemért" - vélekedett a dortmundi tréner.

Klopp nem véletlenül említette a sérülteket, csapata keretében ugyanis rengeteg maródi játékos található.

„Néhány poszton jelenleg nincs versenyhelyzet, ugyanis Bender, Schmelzer, da Silva és Bakalorz sem egészséges, de ehhez alkalmazkodnunk kell majd a szezon során. Szerencsére előbbi kettő sérülése nem túl súlyos, maximum egy hetet kell kihagyniuk. Nincs túl sok játékos a keretünkben, ezért mindenki meg fogja kapni a lehetőséget. Az elmúlt szezon legeredményesebb játékosa, Lucas Barrios a Copa América döntőjére készül a paraguayi válogatott tagjaként. A torna után még két hét pihenőt adunk neki, mivel hosszú szezon előtt állunk, minden futballistának szüksége van a pihenésre."

A 44 éves stuttgarti születésű tréner a szombati ellenfélről, az örök rivális Schalkéról is beszélt.

„Amennyire én látom, a királykékeknek megvan a lehetőségük arra, hogy egy igazán jó Bundesliga-szezont produkáljanak. Erre garancia lehet a keretükben szereplő több remek futballista” – tette hozzá Jürgen Klopp, aki mindezek ellenére győzelemre készül szombat este.