US Open

Serena Williams megint a bíróval vitázott, jövőre eltilthatják - videó

  • VNA

A 2009-es tornához hasonlóan kritikus pillanatban ismét a mérkőzésvezetővel akadt gondja Serena Williamsnek. A sportszerűtlenül reagáló amerikait jövőre akár el is tilthatják a US Opentől.

Serena Williams, a 2011-es US Open női egyes döntőjének részvevője
Amerikai honlapok viccesen immáron „visszaeső bűnözőként” aposztrofálják Serena Williamset. A 13-szoros Grand Slam-győztes amerikai játékos két éve egy döntő pillanatban ellene megítélt lábhiba miatt akadt ki, és vágott trágár szavakat a bíró fejéhez, az idei döntőben pedig Samantha Stosur ellen élt át ismét pulzusszám emelő pillanatokat. A 6-2-re elbukott első játszma után Serena kezdett adogatóként a második játszmában, ahol 15-40-ről próbált meg felállni. Úgy tűnt, hogy ez sikerül neki, amikor a mérkőzésvezető - a szabályokban leírtakhoz ragaszkodva - elvett tőle egy pontot, amelyben még annak vége előtt hangos „Come on!” kiáltással megzavar(hat)ta ellenfelét.

A görög mérkőzésvezetőt, Eva Asderakit rendesen kiosztotta Williams ezt követően, később pedig többször is odamondogatott neki az adott pont miatt, ami egyben Stosur számára egy adogatás elnyerést is eredményezett. A torna szervezői hétfőn döntenek majd ebben az ügyben, de az sem zárható ki, hogy Serena Williamset - két évvel ezelőtti kirohanását is és az azóta érvényben lévő „próbaidejét” is figyelembe véve - kizárhatják a jövő évi US Open küzdelmeiből. Az alábbi videóban 02:20-tól érdemes figyelni a fentiekben részletezett jelenetet: