Lóverseny

Overdose esélyei az angol fogadóirodák szerint is nőttek

  • MTI

Nemcsak az angol bukmékerek, a fogadók is bíznak Overdose-ban - írta pénteken a pannoniaoverdose.hu a keddi, Royal Ascot-i futam előtt, ahol a magyar csodaló is szerencsét próbál.

Magyar zászlót lengető nézők mellett halad el Andreas SUBORICS osztrák származású, háromszoros német zsokébajnok Overdose nyergében a Temple Stakes elnevezésű lóversenyen az angliai Haydock Parkban. A magyar pej a hetedik helyen végzett. A csodalóként emlegetett Overdose 2009 áprilisában savós patairha-gyulladásban betegedett meg, majd 14 győzelem után 2010 augusztusában a németországi Baden-Badenben elvesztette veretlenségét.
A szerdai törléseket követően ismét változtak a fogadóirodák által kínált oddsok, Overdose már feljött a negyedik-hetedik helyre. Győzelme esetére a legkevesebbet, 10-szeres pénzt a Boylesports, míg a legtöbbet, 16-szoros összeget a PaddyPower kínál, összességében pedig a korábban, kilenc fogadóiroda oddsai alapján számított 18,4-es átlaga mostanra 13,5-re javult.    

A honlap azonban megemlítette: nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez az előrelépés elsősorban annak tudható be, hogy három olyan lovat is töröltek azóta a mezőnyből, amely korábban még előtte volt ebben a sorban.

A fogadók bizalma ugyanakkor töretlen. A Racing Post honlapján nemrég arról kérdezték a látogatókat, ki nyeri a King’s Stand Stakest, és Overdose-nál csak a Temple Stakes elnevezésű viadal friss nyerőjét, Sole Powert várják többen az első helyre. A szavazáson a magyar mén bőven maga mögé utasította a roppant magas színvonalú ausztrál versenyeken kiválóan szereplő Star Wittnesst és az Amerikában nemrég 1000 méteren 54 mp-es időt repesztő Bridgetownt is.

Overdose kedden 8-as számmal fog futni, de hogy melyik startboxból indulhat, az csak a hétfői sorsoláson dől el, miként az is, hogy a jelenlegi 21 fős mezőnyből lesznek-e még további visszalépők.
   
A magyar ló legutóbb május 21-én versenyzett, és hetedik lett a Temple Stakesen.