Forma-1

Massát utasították, hogy tegye tönkre Hamilton versenyét?

A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj egyik emlékezetes jelenete volt, amikor a 12. körben a Mclarent vezető Lewis Hamilton hátulról nekiment a Ferraris Felipe Massának, és a brazilnak kiszakadt jobb hátsó kereke, a britnek pedig letört első vezetőszárnya miatt kellett a boxba hajtania. Akkor úgy tűnt, Hamilton újabb feleslegesen agresszív manőverét láttuk. De brit információk szerint Massának is lehetett köze az esethez.

Felipe Massa, a Ferrari és Lewis Hamilton, a Mclaren pilótái versenyeznek a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon 2011 szeptemberében

Az express.co.uk állítása szerint van egy hangfelvételük, amelyen Felipe Massa versenymérnöke a következő utasítást adja a brazil versenyzőnek: "Tartsd fel Hamiltont, amennyire csak tudod! Tegyük tönkre a versenyét, amennyire csak tudjuk! Gyerünk, fiú!"

Elképzelhető tehát, hogy nem csak Hamilton hibájából történt az ütközés a 12. körben, ami miatt mindkettőjüknek ki kellett hajtani a boxba, és jócskán visszaestek. A Mclaren pilótáját a versenyfelügyelők ráadásul egy boxutca áthajtásos büntetéssel is sújtották.

Ugyanakkor a futam után Massa odament Hamiltonhoz egy interjú közben, megveregette a vállát, és gúnyosan odavetette neki, hogy "Szép munka volt." Valószínű tehát, hogy ő ennyire nem gondolta komolyan az ellenfél feltartását.