Copa América

Eltiltották a paraguayi szövetségi kapitányt

  • VNA

Gerardo Martino a Venezuela elleni botrányos elődöntő után két mérkőzésen nem ülhet le a csapat kispadjára, így a Copa América döntőjét csak a lelátóról figyelheti.

Vasárnap este kerül sor az idei Copa América döntőjére, ahol Uruguay ellenfele Paraguay lesz. Utóbbi csapat edzője, Gerardo Martino viszont nem ülhet le a kispadra a fináléban, hiszen az argentin trénert a lelátóra száműzték. A paraguayi válogatott szövetségi kapitányát az elődöntőben Venezuela ellen megvívott csata után tiltotta el a dél-amerikai szövetség (CSF), ahol hatalmas szópárbajba keveredett az ellenfél edzőjével, Cesar Fariasszal és az elődöntő játékvezetőjével is. Az incidens okán mindkét szövetség 10.000 dolláros büntetést kénytelen fizetni.

Gererdo Martinót küldi fel a nézőtérre a Paraguay-Venezuela mérkőzés játékvezetője a Copa América elődöntőjében 2011 júliusában

Paraguay együttese eddig különleges menetelést produkál a tornán, hiszen a csoportkörben három döntetlennel jutott tovább, majd sem a negyeddöntőben, sem pedig az elődöntőben nem tudott egyetlen mérkőzést megnyerni, viszont Brazília és Venezuela ellen is büntetőkkel jutott tovább. A fináléban talán Uruguay számít esélyesebbnek, amely története 15. Copa-sikerére törekszik. Az uruguayi csapat utoljára 1995-ben, míg ez eddigi kétszeres győztes Paraguay legutóbb 1979-ben nyerte meg a tornát. Szombaton, a kontinenstorna bronzmérkőzésén Venezuela és Peru mérkőzik egymással La Platában, közép-európai idő szerint 21 órakor. A döntőre ugyanebben az időpontban vasárnap, Buenos Airesben kerül sor.