US Open

Nadal felmosta a pályát Roddickkal - a címvédő elődöntős

  • VNA

A vártnál sokkal simább mérkőzésen, három játszmában jutott túl Andy Roddickon a US Open címvédőjének számító Rafael Nadal, aki készülhet a Murray elleni szombati elődöntőre.

A US Open férfi negyeddöntői közül utolsóként a Rafael Nadal - Andy Roddick párharc ért véget, ahol a címvédő spanyol játékos a vártnál sokkal kevesebb ellenállásba ütközött a 2003-as bajnok amerikai játékos ellen. Roddick számára rémálom volt az első néhány perc, Nadal ugyanis rögtön kétszer is elvette az adogatását, így a spanyol hamar 4-0-s előnyt szerzett. Az egész találkozó során remekül játszó Nadal ezt követően 39 perc után simán hozta a szettet (6-2). Hasonló koreográfia mentén zajlott a második játszma is, ahol Roddick ismét hamar dupla brékhátrányba került, így nem volt meglepetés, hogy 68 perc után Nadal már két szettet is megnyert.

Roddick számára a harmadik játszma eleje hozta a legnagyobb lehetőséget Nadal adogatásának elnyerésére, de hiába vezetett az első gémben fogadóként 40-semmire is, négy bréklabdája egyikét sem tudta értékesíteni, ráadásul ismét hamar elbukta a saját adogatását. A végtelenül egyoldalú találkozón ugyan küzdött az amerikai játékos, ám a tökéletes teniszt bemutató Nadal ellen nem volt esélye. Az amerikai közönségnek nem sok öröme volt a US Open pénteki napján, hiszen Isner kiesése után az Arthur Ashe Stadionban másik kedvencük, Andy Roddick is 1 óra 53 perc alatt búcsúzott a küzdelmektől. Nadal szombaton Andy Murray-vel találkozik az elődöntőben, míg a másik ágon Roger Federer - Novak Djokovics párharcot rendeznek, ami azt jelenti, hogy a US Open férfi tornáján az első négy kiemelt került be az elődöntőbe. Ez utoljára az idei Roland Garroson fordult elő a férfiak mezőnyében.

US Open - negyeddöntő
Rafael Nadal (spanyol, 2.) - Andy Roddick (amerikai, 21.) 6-2, 6-1, 6-3