Premier League

Ferguson bent tarthatja a Blackpoolt a rotációval

Sir Alex Ferguson elmondta, mindenképpen pihenteti több játékosát is a Premier League utolsó fordulójában a Barcelona elleni BL-döntő miatt.

Sir Alex Ferguson lehet a Blackpool megmentője - Fotó: AFP

A Manchester United hétvégén a Blackburn elleni 1-1-es döntetlennel megszerezte története 19. bajnoki címét az angol bajnokságban. Ezzel az is eldőlt, hogy a hátralévő egy bajnoki találkozó gyakorlatilag tét nélküli lesz Sir Alex Fergusonék számára.

Nem úgy az ellenfélnek, az ugyanis az a Blackpool lesz, amely jelenleg a 18., még épp kieső helyen áll, de egy győzelemmel jó eséllyel elkerülné az osztályváltást. Felvetődik tehát a kérdés, mennyire lenne sportszerű a Manchestertől a többi kiesés ellen harcoló csapattal szemben, ha nem a legjobb csapatukkal állnának fel. Márpedig Ferguson a BL-döntő előtt a sérülések elkerülése miatt erre készül.

„Ez a találkozó remek lehetőség számunkra, hogy pihentessünk néhány játékost, ennek ellenére fairnek kell lennünk a kiesés ellen harcoló klubokhoz is. A Manchester United nyerni szeretne vasárnap, efelől nem hagyunk semmi kétséget” - mondta a skót menedzser.

Ugyanakkor vigyáznia kell a Vörös Ördögöknek a túlzott rotációval, mert a Premier League épp a Blackpoolra szabott ki 25 ezer fontos pénzbírságot, miután Ian Holloway menedzser november 10-én meggyengített tizenegyet küldött ki az Aston Villa elleni bajnokira.