Chelsea

Torres aláírt - Hivatalos

A Liverpool néhány perccel éjfél után hivatalos honlapján közölte, hogy Fernando Torres elhagyta a klubot, és a Chelsea játékosa lett. Nem sokkal később a londoniak is megerősítették az átigazolást.

Torres új szerelésével pózol

Torres 2016. június 30-ig szóló szerződést kötött a Kékekkel. A transzfer anyagi vonzatáról a londoniak sem ejtettek szót közleményükben, de nyilvánvalóan angol átigazolási rekordról van szó, napok óta 50 millió fontot emlegetnek a sajtóban.

Az eddigi csúcsot Robinho tartotta, akiért 32.5 millió fontot fizetett a Manchester City a Real Madridnak 2008 nyarán, ám azt valószínűleg túlszárnyalta a Liverpool az Andy Carrollra költött, 35 millióra becsült összeggel.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a Chelsea-hez igazolhattam, alig várom, hogy a csapat segítségére legyek a szezon hátralévő részében és a következő években" - olvasható a világ- és Európa-bajnok labdarúgó nyilatkozata a chelseafc.com-on.

A fővárosiak először csütörtökön tettek 35 millió fontos ajánlatot a spanyol támadóért, amelyet a Mersey-partiak visszautasítottak, ahogy a másnap a Torres által benyújtott távozási kérelmet is. Később arról szóltak a hírek, hogy nagyobb összegért - 50 millió és Nicolas Anelka játékjoga - hajlandó lemondani sztárjáról a Liverpool.

Hétfőn este fél kilenc körül a Liverpool hivatalos oldalán jelentette be, hogy a klub elfogadta a Chelsea által kínált összeget Fernando Torresért. Az Európa- és világbajnok támadó egyúttal engedélyt kapott, hogy szerződésének személyes részleteiről tárgyaljon a londoni klubbal. Az üzletből a Vörösök sem jöttek ki rosszul, Luis Suárezzel és Andy Carrollal vigasztalódtak. Anelka maradt a Stamford Bridge-en.