Internazionale

Moratti szerint Mourinho a legjobb

A téma ki is lehetne más mint Jose Mourinho, akit most egykori klubelnöke, Massimo Moratti méltatott az olasz sajtó előtt Covercióban.

Moratti és Mourinho öröme - Fotó:AFP

Massimo Moratti, az Inter elnöke a Covercióban tartott sajtótájékoztatón beszélt csapata egykori edzőjéről Jose Mourinhóról, és az aktuális trénerről Leonardóról is.

"Csalódtam, hogy Mourinho nem kapta meg a megfelelő elismerést Olaszországban. Sok edzővel dolgoztam már, de ő volt a legjobb. Mourinho edzőként rengeteget dolgozott, ő egyike a legkomolyabb és leginkább elismerésre méltó embereknek, akivel én a futball világában találkoztam”
– célzott az Arany kispad-díjra, amelynek odaítéléséről hagyományosan a Serie A edzői döntenek. Tavaly ezt az elismerést az akkor még a Cagliarit irányító Massimo Allegri kapta.

Moratti az Inter korábbi edzőiről is szót ejtett, akiket Mourinhohoz hasonlóan méltatott, de Rafa Benítezt kifelejtette a felsorolásból.

„Nagyon pozitív tapasztalataim vannak Mancinivel és Leonardóval kapcsolatban, fiatalok és felkészültek.”

Aktuális kérdésekről is kérdezték a klubvezetőt, aki Leonardo első vereségét az Inter kispadján a fáradtságnak tulajdonítja. A Inter a hétvégén az Udinese otthonában szenvedett vereséget.

Megtörténik néha, a csapat talán kicsit fáradt volt, de az Udinese remekül játszott, ezt el kell ismernünk. Az volt a benyomásom, hogy kézben tartjuk a mérkőzést, de aztán az Udinese fölénk kerekedett. Isten mentsen attól, hogy a játékosok egy vereség után feladják, a célunk továbbra is a bajnoki cím” – bizakodott a klubelnök.