NB I

A Honvéd pontot csent a Debrecentől

Fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a Debrecen a Budapest Honvéd csapatával az NB I 19. fordulójában. A vendégek szereztek vezetést, a Loki azonban a második félidő 2. percére megfordította az állást, mégsem sikerült a 3 pont megszerzése, mert Hajdú Norbert megpattanó lövéssel egyenlített.

Alig kezdődött el a mérkőzés, a Debrecen máris akcióba lendült,Bernáth Csaba futott fel a jobb oldalon, majd két védő között cselezte be magát, de a beadása után Cvitkovics Péter túlcselezte magát, és a lövés elmaradt.

Bódi küzd a labdáért - Fotó: www.dvsc.hu
Aztán a 10. percben Cvitkovics szabadrúgása után Kabát Péter ért háttal a labdához, a felpattanó labda pedig a kapuba tartott, de Kemenes Szabolcs, a Honvéd kapusa hatalmasat vetődve védett. Bernáth volt csapata legjobbja az félidő ezen részén. Minden támadásnál megjátszható volt a DVSC védője.

A 20. percben elcsendesedett az Oláh Gábor utcai Stadion, amikor Debreceni András a vendégeket juttatta vezetéshez. A játékos Mijadinoszkit előzte meg Ivancsics beadásánál, és így tudott a kapu bal alsó sarkába talpalni (0-1).

Kabát Péter szeretett volna büntetőt kiharcolni, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, maradt a vendégvezetés. Egy perccel később ígéretes helyről jöhetett szabadrúgással a Loki, de Kemenes könnyedén húzta le a játékszert.

A félidő utolsó percében Cvitkovics állt a labda mögé, a sorfal szétugrott a lövés előtt, és a rést megtalálva a hosszúba csapódott a játékszer (1-1). A hazaiak a legjobb pillanatban tudtak egyenlíteni.

A szünetben Luis Ramos helyére Eugene Salami állt be, és a csatár nem maradt észrevétlen. A 47. percben Kemenes rosszul jött ki Cvitkovics szögletére, a frissen beállt csatár pedig belsővel lőtt az üres kapuba (2-1). Ha a játékperceket nézzük, a Debrecen három perc alatt fordított.

A 62. percben Hajdú Norbert rúgott rá egy szabadrúgás után kipattanó labdát, Fodor lábán irányt változtatott a lövés, és a hazai kapuba vágódott ezzel kiegyenlítve az állást (2-2).

Salami első találata után közel állt a másodikhoz is, de a kapufa kisegítette a vendégeket, a labda a gólvonalon táncolt, de a játékvezető remekül szúrta ki, hogy beljebb nem jutott.

A hajrára Dombi Tibor és Farkas Balázs is pályára lépett a debrecenieknél, meg is látszott a hazaiak támadásain, a Honvéd kizárólag a védekezésre tudott koncentrálni. Ennek ellenére a nem született újabb gól, így maradt a 2-2-es döntetlen.

NB I, 19. forduló:


Debrecen-Budapest Honvéd 2-2 (1-1)

gólszerzők: Cvitkovics (45.), Salami (47.) ill Debreceni (20.) Hajdú (62.)