NB I

Bár kétszer vezetett, kikapott Győrben a Vasas

Az ETO öt mérkőzés után is 100 százalékos teljesítménnyel áll az OTP Bank Liga élén, ezúttal hazai pályán 3-2-re verték meg a Vasast.

A Győr fordítani tudott hazai pályán

A győrieknél Simon András és Dudás Ádám sérülés miatt nem léphetett pályára, ott volt viszont a kispadon a hosszú idő után visszatérő Tokody Tibor. A Vasasnál ezúttal a cserék között kapott helyet a japán Honma, valamint a Fehérvárról igazolt Farkas Balázs is.

Az első percekben megszerezhette volna a vezetést a hazai együttes: Völgyi és Alekszidze is nagy helyzetben rontott. Aztán megtörtént az, amire kevesen számítottak: vezetést szereztek a vendégek a 22. percben, Kulcsár Dávid remekül csavart jobb oldalról a kapu hosszú sarkába (0-1). Nem sokáig örülhettek azonban az angyalföldiek, két percre rá Dinjar bal oldali beadásánál Sütő röviden szabadított fel, Koltai lecsapott a labdára, és 13 méterről a rövid sarokba lőtt (1-1). Ismét két perc telt el, amikor Fehér Zoltán adta el a labdát, Juszuf Dajics először jobbról, 8 méterről a kapusba lőtt, de higgadtan elhúzta a kipattanót a kapus mellett, és az üres kapuba gurított (1-2). A félidő hajrájában Alekszidze egy nagy helyzetből kicselezte magát, de a 16-os bal sarkáról váratlanul visszagurított Babicsnak, akinek a bombáját Ilizi vetődve védte. Öt perccel a vége előtt Koltai vett le egy labdát a büntetőterület bal sarkánál, de lövésébe Sütő belelépett. Így vendégvezetéssel fordultak a csapatok a szünetre. A második játékrészben agresszívebben játszott az ETO, beszorította a kapujuk elé a vendégeket. Az 51. percben Pilibaitis lőtt Koltai visszagurítása után 12 méterről, de közbeléptek a védők. Öt percre rá egy szöglet után Pilibaitis előzte meg Ilizit fejjel, ám a labda a kapu fölött szállt el. Az 59. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai együttes: Jí Paraná 18 méterről, jobbról a sorfal fölött a bal alsóba tekert (2-2). Ezt követően cserélt Csertői Aurél, beküldte az Újpestről nyáron visszatérő Ahjuperát a csatársorba, aki nem sokat várt a szezonbeli első góljára. A 66. percben, három perccel a becserélése után Gáspáron és Miuleusznicson is átverekedte magát az észt támadó, majd Ilizi lábai között a hálóba gurított (3-2). Bár a vezetés megszerzése után is akadtak lehetőségei a hazaiaknak, az eredmény már nem változott. A Győr továbbra is hibátlanul vezeti az NB I-et, míg a Vasas egy ponttal szerénykedik a tabella végén.

OTP Bank Liga
5. forduló
Győri ETO-Vasas-Híd 3-2 (1-2)
Gólszerző: Koltai (24.), Ji-Paraná (59.), Ahjupera (66.) ill. Kulcsár D. (22.), Dajics (26.)