Átigazolás

Gasperini bízik Sneijder maradásában

Gian Piero Gasperini bízik abban, hogy egyik legértékesebb játékosa, a holland Wesley Sneijder nem hagyja el az Internazionale csapatát. Ha ez mégis bekövetkezne, akkor sem esik kétségbe.

Gasperini nem aggódik a csapat jövője miatt
Megtartotta első sajtótájékoztatóját az Inter edzőjeként Gian Piero Gasperini. Az összejövetelen a sajtó képviselőit leginkább azt foglalkoztatta, hogy a milánói fekete-kékek egyik legértékesebb játékosa, Wesley Snijder marad-e a San Siróban - avagy esetleg átteszi székhelyét Angliába.

A 25 éves irányítót, úgy hírlik Sir Alex Ferguson szeretné megszerezni, de a Machester United mellett a Chelsea nevét is emlegetik a játékost illetően.

A Gasperini a tőle megszokott higgadtsággal, a következőket mondta a Sneijderrel kapcsolatos találgatásokra.

"Semmi kétségem nincs affelől, hogy Sneijder egy nagyszerű futballista" -osztotta meg ezt a sok szakértelmet nem igénylő meglátását a nemrégiben kinevezett Inter-főnök. Ugyan a szakvezető bízik abban, hogy a Hollandiával tavaly a vb-döntőig menetelő középpályás marad a csapatnál, azért hozzátette azt is, hogy "nehéz megjósolni, mi fog történni az átigazolási időszak következő 50 napjában".

Abban az esetben, ha a hollandot - akinek 2015 júniusáig érvényes szerződése van az Interrel - nem tudná megtartani a klub, Gasperini nem aggódna, sőt egy párhuzamot is felfedezett a közelmúltból: "két évvel ezelőtt Zlatan Ibrahimovic is elhagyta a klubot, de a csapat ettől még erősebb lett."

Valóban...amikor a svéd sztár elhagyta Milánót és Barcelonába költözött, a nerrazzurrik megnyerték a Bajnokok Ligáját, az olasz bajnokságot az olasz kupát és a Szuperkupát is, ezzel pedig a klub történetének egyik legsikeresebb évét zárták.

"Az utóbbi években az Inter a vetélytársainál jóval kevesebbet hibázott az átigazolások terén, mindig sikerült a legjobb választás megtalálni. Ezért is vagyok optimista jövőt illetően" -zárta mondandóját az 53 éves szakvezető.