Átigazolás

A Man. City megegyezett a Corinthiansszal Tévezről - Mancini

Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere arról nyilatkozott a csapat amerikai túráján, hogy megegyeztek a brazil Corinthiansszal Carlos Tévezről. A játékos tehát biztosan el fogja hagyni a Premier League-et. Agüero érkezhet a helyére.

"Megegyeztünk a Corinthiansszal, de Carlos még mindig a City játékosa. Nem tudom, hogy ő épp tárgyal-e a brazil klubbal, de még egyszer mondom: egyelőre a mi játékosunk" - nyilatkozta Mancini a hónapok óta távozási szándékáról beszélő Tévezről, akiért a múlt héten bejelentkezett korábbi brazil együttese. Azt az ajánlatot hivatalosan még elutasította a manchesteri klub, de ezek szerint az óta csak összejött a megállapodás. Igaz, az olasz szakember ennek ellenére sincs meggyőződve arról, hogy a csatár elhagyja csapatát.

Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere a csapat egyik mérkőzésén 2010-ben

"Meg akarom várni, hogy mi történik. Most épp itt vagyunk Amerikában, más dolgokkal foglalkozunk, erről pedig még gondolkoznunk kell" - mondta a menedzser.

Megszólalt az ügyben Joleon Lescott, a Manchester City angol válogatott védője is: "Csalódottak leszünk, ha Carlos elmegy, de a klub és az ő dolga eldönteni, hogy mi a legjobb nekik, és úgy tűnik megegyeztek, úgyhogy csak a legjobbakat tudom neki kívánni. Joga van dönteni a saját életéről. Az előző szezonban minden meccsen 110 százalékot adott ki magából a csapatért, szóval egy rossz szót sem mondhatunk rá."

Mancininek a bizonytalannak tűnő szavai ellenére elképzelései azért lehetnek, a hírek szerint ugyanis ezen a héten beszáll a sokak által körülrajongott Sergio Agüeróért folyó versenybe - már ha eddig még nem tette meg. Az argentin csatárt eddig a Real Madrid és a Juventus szerette volna leginkább megszerezni, de úgy tűnik, a Királyi Gárda lemondott róla, hogy ne mérgesedjen el a viszonyuk a városi rivális Atléticóval, a Zebrák ajánlata pedig kevés lehet ahhoz képest, amit a Manchester City arab tulajdonosa fel tud kínálni. Gregorio Manzano, az Atlético vezetőedzőjének korábbi nyilatkozata szerint július 4. után a csatár csak a szerződésében szereplő 45 millió eurós kivásárlási árért vihető el, márpedig a határidő elég régen lejárt...