Real Madrid

Ismét kitört a háború Mourinho és Valdano között

Újból kitört a harc Jorge Valdano, a Real Madrid sportigazgatója, és José Mourinho vezetőedző között. Valdano Mourinho nevében nyilatkozott a kedd esti, Getafe ellen 4-0-ra megnyert mérkőzést követően, amit a tréner szóvivője kikért Mourinho nevében.

José Mourinho (balra) és Jorge Valdano

"Mourinho most félreállt, nem beszél az újságírókkal. Ő dönti el, mikor nyilatkozik újra. Nagy volt a felhajtás körülötte, visszavonult, hogy csökkentse ezt" - mondta Valdano a Marcának a mérkőzés után.

Eladio Paramés, a vezetőedző szóvivóje csípősen reagált a sportigazgató szavaira. "Valdano a Real Madrid szóvivője, nem Mourinhóé. Tévedett, amikor azt állította, hogy Mourinho félreállt. Beszélni fog, a megfelelő pillanatban és félreérthetetlenül."

A csapat egyébként a napokban látogatást tett a madridi városházán, ahol Alberto Ruiz Gallardón polgármester fogadta a kupagyőztes csapatot. A látogatáson részt vett Florentino Pérez elnök mellett Valdano is, a közös fotózkodáson a sportigazgató és a tréner egy sorban, de egymástól hat szék távolságra helyezkedett el.

Ősszel Mourinho és Valdano hónapokig csatázott egymással, amiből a portugál került ki győztesen, elérte, hogy az addig a csapat életébe rendszeresen belefolyó sportigazgató ne látogathassa az edzéseket, és ne utazhassan el az idegenbeli meccsekre. Most újra fellángolt a vita.