Real Madrid

Benzema együtt játszana Higuaínnal - Mourinho bajban lehet

Egy edzőnek általában az szokott fejtörést okozni, ha a gólokért felelős csatára képtelen a kapuba találni, ám José Mourinho ennek pontosan az ellenkezője miatt vakarhatja a fejét -  neki pillanatnyilag két csúcsformában futballozó támadója is akad. A Real Madrid sportigazgatója, Zinedine Zidane szerint szerint jó hatással van a királyi gárdára, hogy csatárposzton Benzema és Higuaín között éles verseny alakul ki, míg a francia támadó akár együtt is játszana argentin társával.

Két a kiváló csatár: Benzem és Higuaín A történet ott kezdődött, hogy José Mourinho az idei szezon elején rendre Karim Benzemát favorizálta a csatárposzton, az egykori lyoni támadó pedig meg is hálálta a portugál bizalmát, jó játéka mellett gólokat is szerzett szép számmal. Aztán mikor néhány hetet sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, a tavaszi szezonban még sérülésekkel küszködő Gonzalo Higuaín kapott lehetőséget a vezetőedzőtől, aki - mi tagadás -  élt is vele. Az argentin elképesztő formában futballozott az elmúlt időszakban, a klubjában és a válogatottban is szórta a mesterhármasokat, így nagy kérdés volt, hogy Benzema felépülése után vajon melyik támadónak szavaz bizalmat Mourinho.

Aztán a kedd Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a francia került a kezdő tizenegybe és ha már "arra járt" egy góllal és egy gólpasszal keserítette meg egykori munkaadója életét. A 72. percben aztán nagy tapsvihar közepette hagyta el a pályát - a helyére éppen Higuaín érkezett. "Azért választottam Karim Benzemát, mert tudtam, hogy a Lyon védekező felfogásban fog játszani. Benzema, Mesut Özil és Cristiano Ronaldo tudják, hogy kell a bekkelő csapatok ellen játszani, és biztos voltam benne, hogy feltörik majd a védelmet - meg is tették." - mondta a találkozó után a portugál szakvezető.

José Mourinhónak tehát igen kellemes (?) gondjai támadtak mostanság, hiszen két bombaformában lévő középcsatára is akad - és akkor még nem említettük meg a gólokat továbbra is ipari mennyiségben termelő Cristiano Ronaldót.

"Benzema tudja, hogy nagy rajta a nyomás, hiszen van egy másik támadónk Higuaín személyében, aki szintén képes gólokat szerezni." - mondta a Zinedine Zidane a német RTL-nek a minap. "Nagyon jó reagálta le a helyzetét. Számos jó tulajdonsága van és még nagyon sokat fejlődhet. A jó teljesítménye pedig annak a rengeteg kemény munkának a gyümölcse ami eddig elvégzett" - dicsérte az egykori Aranylabdás honfitársát. Maga az érintett is elmondta véleményét a csapaton belül kialakult helyzetről, aki bevallása szerint az ilyen szituációkból merít erőt a folytatásra is.

"Gonzalo egy nagyszerű játékos, akivel jól megérteném magamat az ellenfél kapuja előtt. Semmiféle probléma nincsen közöttünk, hiszen mind a ketten ugyanazt akarjuk: a Real Madrid sikerét." - fogalmazott Benzema, majd folytatta. " Normális, hogy ennél a klubnál egymással is versengenek a támadók, ebből meríthetünk önbizalmat. Higuaín két egymást követő mérkőzésen is mesterhármast ért el, ami elképesztő, így jelen pillanatban egymással is versenyzünk" - mondta a 23 éves francia, akinek felvetését, hogy akár egyszerre is pályán lehetnének, minden bizonnyal örömmel fogadnák a madridi hívek...

Higuaín eddig nyolc gólt szerzett a bajnokságban, amivel megelőzi a házi rangsorban a gólkirály Cristiano Ronaldót (7) és Benzemát (3) is, de a francia csatár a BL-ben is eredményes volt két alkalommal, míg argentin társának ez egyelőre még nem jött össze. Az mindenesetre borítékolható, hogy a Real Madridnak aligha lesznek gondjai a közeljövőben a támadójátékkal és a gólszerzéssel, ha pedig tudják tartani ezt a formát és sebességet, nincs az a védelem, amelyik megállíthatná a  "madridi hengert"...