Átigazolás

Shay Given az Aston Villához szerződött - hivatalos

Kapust szerződtetett az Aston Villa: a Manchester Citytől érkező Shay Given öt évre kötelezte el magát a labdarúgó Premier League-ben legutóbb kilencedik helyezett birminghami csapathoz.

Given öt évre írta alá az Aston Villához - Fotó:AFP
A 35 éves ír válogatott kapus azért hagyja el a Manchester City együttesét, mert kevesellte a neki jutó perceket. "Mindenki tudja, hogy az elmúlt idényben kevés játéklehetőséget kaptam, ezért örülök igazán annak, hogy itt számítanak rám" - nyilatkozott az átigazolás bejelentése után a portás.

"Az Aston Villa egy óriási futballklub, már nagyon várom, hogy csatlakozhassam a csapathoz. Izgatott vagyok az Alex McLeish-el való közös munka miatt is"- mondta Given.

A Villa menedzsere nagyon elégedett az ír válogatott szerződtetésével, mint mondta: a Premier Leauge egyik legjobbját sikerült megszerezniük.

"Mindenki, aki látta őt az elmúlt években az angol bajnokságban tudhatja, hogy remek üzletet kötöttünk, hiszen a liga egyik legjobb kapusa érkezett hozzánk" - dicsérte újdonsült "tanítványát" McLeish.

Shay Given elődje, a 40 éves amerikai Brad Friedel a Tottenham Hotspur csapatához igazolt, az ő pótlására szemelték ki a City hálóőrét a birminghamiek.

A rutinos kapus pályafutása legszebb időszakát a Newcastle színeiben élte meg, a "szarkák" tagjaként 462 alkalommal lépett pályára, innen került a Manchester Cityhez, ahol azonban nem úgy alakult a karrierje,ahogy azt szerette volna.