Anglia

Vizsgálják a City ügyvezetőjének rákos beteget gyúnyoló e-mailjét

Belső vizsgálat indult a Manchester Citynél, miután Garry Cook ügyvezető igazgató e-mail címéről a csapat egyik fiatal játékosának, Nedum Onuohának az édesanyja egy e-mailt kapott, amelyben rákos betegségét gúnyolják ki.

Dr. Anthonia Onuoha még tavaly októberben fordult a Manchester City főtitkárához, Brian Marwoodhoz, hogy tisztázzanak néhány vitás kérdést a csapatnál mellőzött fia szerződése kapcsán. A vezetőnek írt levelében az asszony azt írta, bár a "rák pusztítja a szervezetét", még mindig képes arra, hogy Nedum érdekképviseletét ellássa.

Garry Cook, a Manchester City ügyvezető igazgatója 2011-ben egy Premier League-mérkőzésen

Garry Cook ügyvezető igazgató e-mail címéről erre a levélre érkezett válasz, melyben az említett kifejezést figurázza ki valaki: "Pusztítja a szervezetét!!!... Hát, én nem is tudom, Te hogy tudsz ezek után aludni éjjel."

Az e-mail címzettje Marwood lett volna, a címzettek között azonban Dr. Onuoha is ott maradt. Azért nem állítjuk, hogy maga a klubvezető volt a feladó, mert ő ezt bőszen tagadja. Állítása szerint Dél-Afrikában nyaralt, amikor az e-mailt küldték, ráadásul arra is rájött, hogy az egyik beosztottja akart így viccelődni.

Bárki is volt az e-mail írója, érthető módon érzékeny pontján találta Dr. Onuohát, aki elmondta, hogy nem érti, hogy beszélhet valaki így egy ilyen súlyos betegségről, és hogy órákig sírt, miután megkapta a megalázó levelet.