Forma-1

Fernando Alonso Schumachertől tart leginkább

  • MTI

Fernando Alonso, a Forma-1-es Ferrari istálló kétszeres világbajnok spanyol pilótája szerint a 42 éves Michael Schumacher lesz a legnagyobb ellenfele az idei szezonban.

Fernando Alonso nyilatkozik-Fotó:afp

A 29 éves versenyző az olaszországi Madonna di Campiglióban megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, már nem foglalkozik a 2010-es utolsó futamon elkövetett stratégiai hibával, amelynek eredményeként elveszítette a világbajnoki címet a német Sebastian Vettellel (Red Bull) szemben.

"Ebben az évben öt vb-győztes lesz egyszerre a pályán, s közülük a legveszélyesebb Schumacher - fogalmazott Alonso. - Hétszeres világbajnokként semmit sem kell bizonyítania, tavaly nehéz idénye volt, de a képességeivel nincs probléma, s ha jó az autója, akkor versenyben lesz a végső győzelemért."

A német sztár 2006-ban vonult vissza, 2010-ben azonban a Mercedes színeiben visszatért a Forma-1-be, s végül kilencedikként zárt a pilóták pontversenyében. A címvédő Vettel és Alonso mellett további két világbajnok, a McLaren brit duója, a 2008-ban első Lewis Hamilton és a 2009-ben győztes Jenson Button is ott lesz a rajtrácson március 13-án, az idénynyitó Bahreini Nagydíjon.