Férfi kézilabda BL

Egy félidőn át partiban volt, de kikapott Madridban a Veszprém

Az első félidőben vezetett is, és még a szünetben is jól állt az MKB Veszprém az Atlético Madrid otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, de végül sok eladott labdája és bizonytalan támadójátéka miatt vereséget szenvedett.

Az Atlético Madrid kézilabdacsapatának játékosai örülnek csapatuk győzelmének a Bajnokok Ligájában

Elsősorban jó védekezésének, gyors indulásainak és beállósjátékának köszönhetően nagyon jól kezdte a mérkőzést a Veszprém az egykori Ciudad Real, ma Atlético Madrid névre hallgató együttes otthonában. A 8. percben előnybe is tudott kerülni a magyar bajnok, így bőven megvolt az esély a szép eredményre az első két forduló két győzelme után.

Rengeteg hibával játszottunk, sok labdát adtunk el, és nem volt megfelelő a védekezésünk. A Madrid minden megingásunkat kihasználta és ilyen arányban is megérdemelten nyert. Mocsai Lajos - forrás: MTIEzt követően azonban egyre több lett a technikai hiba, az eladott labda, így lassan előnybe került a spanyol együttes. Mocsai Lajos 12-9-es hazai vezetésnél kért időt. A veszprémiek szép akciókból nagyszerű gólokat lőttek Vujin, Sulic és Ilyés révén, de továbbra is sok volt az eladott labda, amikből könnyen indulhattak a hazaiak, így könnyen tartották előnyüket. Félidőben 17-15 volt az állás.

A szünet után jócskán elbizonytalanodtak a mieink, statikussá vált a támadójáték és a védekezés is. Ennek köszönhetően gyorsan elhúzott az Atlético. Ebben az időszakban csak Gulyás befutásai és Vujin átlövései hordoztak magukban gólveszélyt, de a szerb lövő ritkán került helyzetbe, hiszen többnyire kiállítottak rá egy embert a hazaiak.

A különbség többnyire öt gól felett volt a második játékrészben, Aguinagalde beállósként többször is könnyedén megbontotta a Veszprém védőfalát, miközben a magyar bajnok hetesből sem tudott eredményes lenni. A hajrára így nem nagyon maradt kérdés a mérkőzés kimenetele. Arra volt esély, hogy nem lesz nagy a különbség, de végül ez sem jött össze, 37-29-re nyert az Atlético Madrid.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
B csoport
Atlético Madrid-MKB Veszprém 37-28 (17-15)