NB I

Továbbra is nyeretlen az Újpest, a DVTK pontot szerzett a Szusza-stadionban

Bár Kabát Péter góljával először vezetett a lila-fehér együttes a bajnokságban, Seydi fejesével a Diósgyőr egyenlíteni tudott.

A DVTK pontot szerzett Megyeren - Fotó: MTI

Továbbra is rengeteg a sérült Újpesten, Zoran Spisljak nem számíthatott Takács Zoltán, Fehér Csaba, Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Litauszki Róbert, Rubus Tamás, Balajti Ádám, Remili Mohamed játékára,  Szokol Zsolt és Rajczi Péter eltiltott volt.  A vendégektől Szavo Rakovics bordatörés, José Luque piros lapja miatt eltiltása miatt hiányzott. A liláknál csak a kispadon kapott helyet a hetek óta derékbántalmakkal küszködő, de a válogatott keretébe bekerülő Lázár Bence.

Jó iramban kezdtek a csapatok, mindkét együttes a győzelemért hajtott az első perctől kezdve. A 11. percben  Kabát adott be balról Böörnek, aki lőhetett 7 méterről, kisse balról, de a becsúszó Galtól szorongatva fölé bombázott. A félidő derekán ismét egy újpesti lehetőséget jegyezhettünk fel: Egy hosszú kapuskirúgással Kabát megkerülte Budovinszkyt, és az elé eső labdát 16 méterről kapásból, jobbról a bal alsóba rúgta volna, de a kivetődő Rados megszerezte előle. A 35. percben tovább szaporodott az újpesti sérültek tábora: Csere: Egerszegi nem tudta folytatni, Tajthy Tamás be a helyére. Az első félidő második felére a kezdeti jó iram is visszaesett, talán a nagy hőség miatt voltak ennyire pontatlanok a csapatok. A fordulás után nagyban változott a játék képe, ami elsősorban a gyors újpesti gólnak volt köszönhető. Barczi adott be laposan jobbról, középően a becsúszó Gal rosszul szabadított fel, éppen a felé tartó Dobosra, akiről Kabát Péterhez pattant a labda, és a támadó közelről a jobb sarokba lőtt (1-0).

Benczés Miklós gyorsan cserélt a történtekre, Takács Péter áll be az amúgy remekül játszó Abdouraman helyére. Ezt követően teljesen visszaállt saját térfelére az Újpest, a DVTK pedig próbálta feltörni a védekezést. Meg is lett az eredménye a diósgyőri rohamoknak: Arze ment el a bal oldalon a 16-oson belül, egy jó csel után az alapvonalról középre ad, a hosszúnál Seydi pedig előrevetődve a bal sarokba fejel (1-1).

Sőt a győztes gól is megszülethetett volna, mivel Barczi előtt a hazaiaknál, Seydi előtt a vendégeknél akadt egy-egy nagy helyzet, de a végeredmény már nem változott. Az Újpest továbbra is nyeretlen az OTP Bank Ligában, a DVTK pedig fontos pontot szerzett idegenben.

OTP Bank Liga
6. forduló
Újpest-DVTK 1-1 (0-0)
Gólszerző: Kabát (50.) ill. Seydi (68.)