Úszó-vb

Coventry visszavágna Hosszú Katinkának

  • VNA

A felkészülés utolsó fázisán is túl van a zimbabwei úszó, Kirsty Coventry, aki a 200 hát mellett a 400 vegyesre is készül, utóbbi számban Hosszú Katinka egyik fő riválisa lehet.

A zimbabwei sport legismertebb alakja, Kirsty Coventry a hétvégén utazik el Kínába, ahol a sanghaji világbajnokságon Hosszú Katinka egyik legfőbb riválisa lehet a 400 méteres vegyesúszásban. A 27 esztendős úszó fő száma ezúttal is - az egykoron Egerszegi Krisztina felségterületének számító - 200 méteres hátúszás lesz, ahol szeretné megvédeni Rómában megszerzett világbajnoki címét. Coventry jelenleg még Dél-Afrikában készül, és alig egy héttel a sanghaji verseny előtt utazik el Ázsiába.

A 200 háton kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Coventry más számokban is csipegeti az érmeket az utóbbi években, Rómában 400 vegyesen Hosszú Katinka mögött lett második a világbajnokságon. A zimbabwei úszó keveset versenyzett idén, a nemzetközi mezőnynek is csak a Mare Nostrum versenysorozaton mutatta meg magát, ahol ezüstérmet szerzett. Érdekesség, hogy Coventry idén csak a hetedik helyen áll a 200 méteres hátúszás világranglistáján, 400 vegyesen is csak az ötödik, de biztosak lehetünk benne, hogy Sanghajban csúcsformában lesz.