Női kézilabda-vb

Meglepetés a nyitányon, kikapott az olimpiai bajnok

  • VNA

Háromgólos vereséget szenvedett az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő norvég válogatott a Brazíliában zajló női kézilabda világbajnokságon.

A Brazíliában pénteken elkezdődött női kézilabda világbajnokságon megszületett az első meglepetés. A vb-pótselejtezőn éppen a magyar csapat ellen továbbjutó német válogatott ugyanis a félidei egygólos hátrány (13-14) után végül három góllal, 31-28 arányban legyőzte az olimpiai bajnok norvég válogatottat. Heine Jensen szövetségi kapitány csapatában különösen a nyolcgólos Franziska Mietzner, valamint az egyaránt hat találatig jutó Sabrina Richter és Stefanie Melbeck remekelt.

Az első félidőben a norvégok remekül védekeztek, fordulás után azonban alaposan feljavultak támadásban a németek, akik a félidő elején vették át az irányítást, a vezetést pedig csupán a 38. percben tudták átvenni először a mérkőzésen (17-16). A norvég kapuban az első félidőben brillírozott a Győrben játszó Katrine Lunde Haraldsen, de a szünet után már ő sem tudott segíteni az Eb-címvédő norvégoknak. A legjobb hét közé kerülésben (így az olimpiai kvalifikációs tornára kerülésben) bízó németek vasárnap az A-csoport második fordulójában az Izlandtól - szintén nagy meglepetésre - vereséget szenvedő (21-22) Montenegró ellen lépnek pályára.