Roland Garros

Fognini életében először jutott Grand Slam negyeddöntőbe

  • VNA

Életében először jutott be a legjobb nyolc közé egy Grand Slam tornán Fabio Fognini – az olasz a párizsi hőséggel és Albert Montanes-szel is elbírt.

Heroikus küzdelmet hozott a nap első férfi nyolcaddöntője, ahol a világranglista 49. helyén álló Fabio Fognini a spanyol Albert Montanes ellen folytatta remek szereplését. A 24. születésnapját a napokban ünneplő olasz játékos ugyanis korábban még a negyedik fordulóig sem jutott el Grand Slam tornán, most viszont már a legjobb nyolc közé jutott. Igaz ehhez maratoni hosszúságú, 4 óra 22 percig tartó mérkőzésre volt szüksége Montanes ellen. Az első játszma a spanyol teniszezőjé lett 6-4-el, majd Fognini hasonló arányban egyenlített. Ugyanezt eljátszották a felek a következő két játszmában is, csak akkor 6-3-al cseréltek szettet, így jöhetett az ötödik játszma.

A mindent eldöntő ötödik szett aztán igazi drámát és 95 perces küzdelmet hozott a párizsi hőségben. Az ötödik játszma végére már mozogni is alig tudó és lábgörcsökkel küzdő Fognini brékhátrányból küzdötte vissza magát, majd öt mérkőzéslabdát is hárított Montanes ellen, míg végül győzött döntő szett 11-9-re.

Roland Garros – 4. forduló
Fabio Fognini (olasz) – Albert Montanes (spanyol) 4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 11-9