Kerékpár

Életveszélyes állapotban a Tour 2007-es hegyi bajnoka

  • MTI

Mesterséges kómában tartják az egyik legjobb jelenlegi kolumbiai kerékpárost, Juan Mauricio Solert, aki csütörtökön a svájci körversenyen szenvedett súlyos balesetet.

Mesterséges kómában tartják Solert A Tour de France hegyi pontversenyének 2007-es bajnokát válságos állapotban szállították kórházba, miután a viadal hatodik szakaszának elején, Glotenben óriásit bukott, s nekicsapódott egy korlátnak. A diagnózis szerint Solernek az agyában bevérzés keletkezett, s több csontja is eltört. Jelenleg a St. Gallen-i kórházban ápolják. A viadal orvosa szerint állapota súlyos, de stabil.   

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, s egyelőre még a szervezők sem tudják pontosan mi okozta a problémát. Soler egyik vetélytársa, Baden Cooke ugyanakkor részletesen beszámolt az esetről. Az ausztrál kerekes szerint az volt a gond, hogy egy körforgalom előtt hirtelen leszűkült az út. "Hirtelen öt centiméter magas járdaszegély került az útjába, esélye sem volt, hogy fékezzen" - írta az AP amerikai hírügynökségnek.   

Május 9-én az olasz körversenyen történt tragikus kimenetelű baleset, melyben a belga Wouter Weylandt életét vesztette.