EURO 2012

José Mourinho veszi át a pótselejtezőre a portugál csapatot?

  • VNA

Elsőre furcsának tűnhet az ötlet, de meghatározó portugál újságok szerint a novemberi pótselejtezőkre José Mourinho veheti át a nemzeti labdarúgó válogatott irányítását.

A portugál labdarúgó válogatott kedden este elszalasztotta az esélyt a 2012-es EB-re történő direkt kijutásra, így november közepén pótselejtezőre kényszerül. A csütörtöki sorsoláson kiderül, hogy a 2010-es világbajnokság előtti pótselejtezőhöz hasonlóan ezúttal is a bosnyák csapat lesz Cristiano Ronaldóék ellenfele. A portugál sajtó már szerdán is arról spekulált, hogy a nemzeti válogatott élére a Bosznia és Hercegovina elleni két találkozóra akár José Mourinho is érkezhet.

A Real Madrid edzőjét állítólag a nemzeti csapat meghatározó játékosai is szívesen látnák, a most a dánok elleni 1-2 után a kritikák kereszttüzébe kerülő Paolo Bento helyett. Az El Mundo szerint több válogatott játékos is arról nyilatkozott, hogy "nem lenne ellenükre" ha Mourinho ülne le a kispadra. A fővárosi csapat edzője már egy évvel ezelőtt is esélyes volt a nemzeti csapat kispadjára, akkor azonban klubcsapata, a Real Madrid megvétózta az elképzelést.