Premier League

Craig Bellamy vezette győzelemre a Liverpoolt a Newcastle ellen

Craig Bellamy duplájával fordítottak a Vörösök a Newcastle ellen, majd a csereként beálló Gerrard is betalált.

Bellamy volt a hős

Luis Suárez eltiltása miatt a hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet Andy Carroll, aki januárban a Szarkáktól igazolt a Liverpoolhoz. Nem kezdett fergeteges iramban egyik csapat sem, azonban a Newcastle egy ártalmatlannak tűnő szituáció végén megszerezte a vezetést. Ryan Taylor adott be jobbal a bal oldalról a 25. percben, Agger vállán pedig megpattant a labda, amely így meglepte Reinát és a kapuban kötött ki.

Nem sokáig tartott azonban a vendégek előnye, mert öt perc múlva Tiote lábáról Bellamy elé pattant a labda, amit a walesi 13 méterről a kapuba lőtt. A félidő végén még Skrtel fejesével fordíthatott is volna a Pool, de a helyzet kimaradt.

A fordulás után a 67. percben ismét Bellamy csavart a kapuba egy 23 méteres szabadrúgást, úgy, hogy Carroll megzavarta középen a Newcastle kapusát. A mérkőzést a csereként beálló Steven Gerrard döntötte el végleg: a Vörösök kapitánya egy bal oldali elfutás után éles szögből, Krul kapus hibájának köszönhetően talált be a vendégek kapujába.

Premier League
19. forduló
Liverpool-Newcastle United 3-1
Liverpool: Reina - G. Johnson, Skrtel, Agger, José Enrique - Henderson, Spearing, Adam (Gerrard, 59.), Downing - Carroll, Bellamy (Kuyt, 74.)
Newcastle: Krul - Simpson, Williamson, Coloccini, Ryan Taylor (Santon, 46.) - Obertan (Sa. Ameobi, 85.), Tioté, Cabaye, Gutierrez - Vuckic (Ben Arfa, 65.), Ba
Gólszerző: Bellamy (30., 68.), Gerrard (78.), ill. Agger (25. - öngól)