Bundesliga

Villogtak a Bayern sztárjai, Hajnalékat legyőzte a Leverkusen

Nyert a Dortmund és a Werder is

A német labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának szombati napján a Bayern München hazai pályán 5-0-ra kiütötte a HSV-t, a Werder Bremen nyolcgólos mérkőzésen fektette két vállra a Freiburg együttesét. A VfB Suttgart Hajnal Tamással a soraiban kapott ki otthon a tavalyi ezüstérmestől, a címvédő Borussia Dortmund hozta a "szokásos" 2-0-ás győzelmet.

A Bundesliga harmadik fordulójának rangadóján a Bayern München 5-0-ás, kiütéses győzelmet aratott a Hamburg csapata ellen. Az Allianz Aréna közönsége előtt villogtak a hazai sztárok, Arjen Robben, Frank Ribéry, Mario Gomez és Ivica Olic is betalált a vendégek kapujába. Jupp Heynckes alakulata a szezonbeli legjobb produkciójával rukkolt elő, míg a HSV már a második vereségét könyvelhette el.



A Stuttgart Hajnal Tamással a kezdőcsapatban fogadta a tavalyi szezon ezüstérmesét, a Bayer Leverkusent, amely Thomas Kiessling 28. percben szerzett góljával elvitte a három pontot a svábok otthonából.



A bajnoki címvédő Borussia Dortmund ugyan első félidőben még szenvedett, a fordulás után Lewandowski és Grosskreutz góljaival magabiztosan győzték le a Nürnberg csapatát.

 

A játéknap legizgalmasabb mérkőzését a Werder Bremen és a Freiburg játszotta: a nyolc gólt hozó találkozón mindkét csapat volt előnyben, ám végül Thomas Schaaf tanítványai a hajrában kicsikarták a győzelmet.

A Hoffenheim az újonc Augsburg vendégeként tudott diadalmaskodni, a találkozó elején Ryan Babel, a mérkőzés végefelé pedig a bosnyák Salihovic vette be a hazaiak kapuját.

Bundesliga
3. forduló
Augsburg-Hoffenheim 0-2 (0-1)
G: Babel (5.), Salihovic (75., 11-esből)
Bayern München-Hamburger SV 5-0 (3-0)
G: van Buyten (13.), Ribéry (17.), Robben (34.), Gomez (56.), Olic (80.)
Borussia Dortmund-Nürnberg 2-0 (0-0)
G: Lewandowski (50.), Grosskreutz (80.)
VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)
G: Kiessling (28.)
Werder Bremen-Freiburg 5-3 (2-1)
G: Fritz (30.), Pizarro (34.), Arnautovic (65.), Hunt (87., 11-esből), Wesley (93.), illetve Cisse (7., 48.), Reisinger (84.)
később:
1. FC Köln-Kaiserslautern 18:30 ó